Renten dansede på stedet i stille marked

Der var julero og -fred på rentemarkedet onsdag.

Arkivfoto. Den ledende danske statsrente bevægede sig ikke meget i dagens løb og endte uændret i forhold til tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW KELLY

Den ledende danske statsrente bevægede sig ikke meget i dagens løb og endte uændret i forhold til tirsdag. Dagen var stort set klinisk renset for væsentlige nøgletal. Dog kom der en negativ overraskelse fra dagens væsentligste fra USA en time før lukningen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede i 0,31 pct., hvilket også var tirsdagens slutniveau. Tendensen var den samme ude i Europa.

I årets løb har der været tale om et ganske markant rentefald, da renten ved nytårstide sidste år lå i underkanten af 0,92 pct. Men siden september har rentestigningen dog været markant, da renten i september bundede i minus 0,05 pct.

FATTIGE NØGLETALSDAGE

Onsdag var fattig på væsentlige data. Det ene af slagsen skulle dog vise sig at blive en skuffelse og kom fra USA klokken 16.00. Her kunne investorerne notere sig, at antallet af igangværende bolighandler for november viste et fald på 2,5 pct. mod en forventning ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg om en stigning på 0,5 pct.

Hverken torsdag eller fredag er der store ting på nøgletalsagendaen.

Torsdag kommer der fra USA dog tal for udviklingen i engroslagre og nytilmeldte ledige, inden året rundes af med Chicago PMI for december fredag.