Rentefald i USA efter Fed-meddelelse

De amerikanske obligationsrenter sluttede lavere onsdag efter en volatil dag.

Stærke tal fra arbejdsmarkedet og en langt højere BNP-vækst i andet kvartal end ventet sendte renterne på himmelflugt, men den amerikanske centralbanks kommentarer efter det to dage lange pengepolitiske møde fik markedet til at falde sammen igen.

Den toneangivende amerikanske statsobligation - den 10-årige T-bond - sluttede onsdag med en rente på 2,58 pct., hvilket var 3 basispoint eller 0,03 pct.point mindre end tirsdagens slutniveau.

Dermed steg den toneangivende rente 0,09 pct.point i løbet af juli.

Torsdag morgen handles den 10-årige T-bond med en rente på 2,59 pct. på markedet i Tokyo.

Onsdag var fokus rettet mod såvel tal fra det amerikanske jobmarked som BNP-opgørelsen, mens afslutningen af Federal Reserves pengepolitiske møde og den efterfølgende meddelelse var obligationshandlernes højdepunkt.

ADP-jobrapporten viste en stigning på 200.000 job i juli, hvilket var bedre end ventet, idet økonomerne havde ventet en stigning på 180.000.

Også BNP-opgørelsen var en positiv overraskelse. BNP for andet kvartal viste en solid fremgang på 1,7 pct. mod en ventet stigning på 1,0 pct. Tallet for første kvartal blev dog samtidig nedrevideret til 1,1 pct. fra 1,8 pct.

De gode nøgletal sendte renten på den 10-årige T-bond op til 2,65 pct., mens da Federal Reserve - efter at have fastholdt såvel renten som de nuværende lempelser uændrede - påpegede, at centralbanken er parat til "at øge eller reducere tempoet" i obligationsopkøbene, alt efter hvordan udsigterne for beskæftigelse eller inflation ændres, trak investorerne renten ned igen.

- Opkøbene af obligationer vil fortsætte indtil udsigterne for arbejdsmarkedet er »forbedret betydeligt«, lød det fra Federal Reserve, der ikke gav yderligere indikationer om, hvornår en reduktion kan komme på tale.

- Manglen på specifikke retningslinjer øger efterspørgslen efter statspapirer i markedet. Federal Reserve har gjort det klart, at pengepolitikken fortsat er passende på nuværende tidspunkt, siger markedsstrateg Sean Simko fra SEI Investments Co i Pennsylvania til Bloomberg News.

I dag, torsdag, kan handlere og investorer se frem til flere indikationer fra arbejdsmarkedet i form af nytilmeldte ledige samt ISM-dataene fra industrien, ligesom der i Europa er rentemøde i centralbanken ECB, mens fredag bliver højdepunkt i den resterende del af ugen med offentliggørelsen af den officielle arbejsmarkedsrapport.