Rentedyk efter Trump-trusler

De amerikanske obligationsrenter dykkede onsdag, efter at præsident Donald Trump truede med at »lukke regeringen ned« for at få den nødvendige finansiering til at bygge en mur mod Mexico på plads.

Donald Trumps trussel om at »lukke regeringen ned« får de amerikanske obligationsrenter til at falde. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSHUA ROBERTS

De amerikanske obligationsrenter dykkede onsdag, efter at præsident Donald Trump truede med at »lukke regeringen ned« for at få den nødvendige finansiering til at bygge en mur mod Mexico på plads.

Det skaber frygt for, at en politisk hårdknude for at hæve gældsloftet kan forsinke betalinger på statspapirerne.

Den toneangivende tiårige T-bond lukkede med en rente på 2,17 pct. i New York. Slutniveauet var 4 basispoint lavere end ved handlens afslutning tirsdag.

Torsdag morgen sætter et mindre rekyl ind, idet de asiatiske investorer sender renten på den tiårige amerikanske T-bond op til 2,18 pct. på markedet i Tokyo.

Det er stort set samme niveau, som da de danske handlere lukkede bøgerne onsdag eftermiddag.

Hvis Trumps ord står til troende, har Kongressen kun 12 arbejdsdage til at godkende udgifterne, når politikerne vender tilbage fra sommerferien i starten af september, mens deadlinen for at hæve gældsloftet samtidig nærmer sig med syvmileskridt.

»Trumps bemærkningerne fra dag til dag øger følelsen af usikkerhed. Der er en en større fornemmelse i markedet for, at tingene kan blive værre på regeringsfronten frem for at blive bedre,« siger rentestrateg Gennadiy Goldberg fra TD Securities i New York til Reuters.

Trumps trusler fik onsdag Kongressens formand, Paul Ryan, til at betegne en nedlukning som unødvendig og uønsket, mens kreditvurderingsbureauet Fitch talte om »potentielt negative konsekvenser« for kreditvurderingen.

Investorernes fokus er nu på den årlige centralbankkonference i Jackson Hole i Wyoming, der starter senere torsdag. Federal Reserves topchef, Janet Yellen, og Den Europæiske Centralbanks ditto, Mario Draghi, er blandt talerne.

Generelt venter analytikerne dog ikke, at der kommer ret mange nye oplysninger frem på konferencen.

UGENS NØGLETAL

De amerikanske indkøbschefer inden for industrien ser mere pessimistisk på aktiviteten i august ifølge den foreløbige opgørelse over Markit US Manufacturing PMI.

Indekset faldt til 52,5, hvor økonomerne havde ventet et løft til indeks 53,5 fra 53,3 i juli.

Også salget af nye boliger i USA udviklede sig ringere end forudset, idet julisalget blev opgjort til 571.000 enheder annualiseret mod 630.000 måneden før. Der var ventet et salg på 610.000 enheder.

Det svarer til et fald i salget på 9,4 pct.

Torsdag er nytilmeldte ledige og salg af eksisterende boliger eneste punkter på dagsordenen, mens Federal Reserve indleder den pengepolitiske konference.

Fredag rundes ugen af med ordreindgang af varige goder.

/ritzau/FINANS