Rente i bund efter schweizisk valutatræk

Formiddagens valutatræk fra den schweiziske centralbank, der opgiver sin hidtidige grænse for, hvor stærk landets franc må blive over euro, trækker også obligationsmarkedet ind i usikkert territorium, hvor renterne svinger markant.

Læs mere
Fold sammen

I løbet af den sene formiddagstime har renten på den danske tiårige toneangivende statsobligation svinget med 4 basispoint og været helt nede under 0,67 pct.

Torsdag middag ligger den toneangivende i 0,67 pct. eller 3 basispoint lavere end onsdagens slutrente og dermed igen i rekordlavt niveau. Ved dagens begyndelse var der udsigt til en rentestigning på 2 basispoint.

I Schweiz reflekteres centralbankens tiltag i et rentefald på 10 basispoint for den tiårige schweiziske rente til 0,05 pct.

Det øvrige Europa noterer mindre rentestigninger i Frankrig, Italien, og især i Spanien, mens renterne falder forsigtigt i bl.a. Storbritannien, Tyskland, Sverige og især i Grækenland, hvor renten er reduceret 17 basispoint.

Blandt torsdagens mere forudsigelige rentebegivenheder er eftermiddagens buket af amerikanske nøgletal.

Den omfatter blandt torsdagsklassikeren, som er opgørelsen over nytilmeldte ledige, hvor det ventes, at 290.000 amerikanere meldte sig ledige i sidste uge - eller 4000 færre end ugen før.

Der kommer også nøgletal for de amerikanske producentpriser og erhvervstillidsindekset fra Philadelphia Fed foruden Empire Manufacturing-indekset.