Rekordstemning byttet ud med rødt aktiemarked

Rekordstemningen blandt de danske aktier er forsvundet sammen med sommersolen torsdag formiddag, hvor hovedparten af de danske eliteaktier er i rødt og skaber et samlet fald til C20 Cap-indekset på 0,8 pct. til 589,30.

Foto: Malte Kristiansen. Eneste aktie i plus torsdag er Nordeas
Læs mere
Fold sammen

Efter en positiv start oven på onsdagens lukkerekord har en mere defensiv stemning igen indfundet sig, og 18 ud af 20 papirer i indekset falder.

I fokus er FLSmidth, der har taget sig et dyk oven på den finske konkurrent Metsos regnskab. Metso kunne ikke leve op til markedets forventninger med sit regnskab for andet kvartal, og selskabet melder om fortsat tilbageholdenhed i mineinvesteringerne.

Det bekræfter tidligere udmeldinger fra andre aktører i minesektoren og varsler fortsat svaghed i det danske ingeniørselskabs forretning frem mod regnskabet for FLSmidths andet kvartal den 23. august.

FLSmidth er placeret nederst i C20 Cap-indekset med et fald på 3,1 pct. til 273,80 kr.

En anden aktie, der skiller sig ud på den mere negative front, er transport og logistik-selskabet DSV. DSV lider under sænkede anbefalinger fra Danske Bank og Alm. Brand, der begge har droppet anbefalingen "køb" af det danske selskab og skruet anbefalingen ned på henholdsvis "hold" og "neutral" inden regnskabet for andet kvartal fra DSV tirsdag den 30. juli.

DSV-aktien falder med 2,4 pct. til 145,50 kr.

For NKT-aktionærer er der ligeledes kommet nyt fra udlandet, hvor franske Nexans har offentliggjort sit regnskab for første halvår. Selskabet, der konkurrerer med NKT på kabelmarkedet, fik på bundlinjen et underskud på 145 mio. euro i første halvår, blandt andet påvirket af nedskrivninger på 92 mio. euro.

Set i forhold til første halvår af 2012 faldt omsætningen, regnet i faste, ikke-jernholdige metalpriser, til 2,35 mia. euro fra 2,4 mia. euro. NKT, der er placeret uden for C20-regi, falder med 3,4 pct. til 231 kr.

Senere på dagen kan også Carlsberg-investorer hente nyt fra et konkurrent-regnskab. Sabmiller leverer en opdatering fra sit første kvartal, der kan give et fingerpeg om udviklingen på Carlsbergs hovedmarked i Europa, men også vækstmarkedet Asien. Carlsbergs B-aktie falder med 0,6 pct. til 545 kr.

Tyske BASF bragte onsdag morgen gode nyheder fra selskabets Agricultural Solutions-division til Auriga-aktionærer. BASF's omsætning i divisionen steg med 18 pct. i andet kvartal til 1727 mio. euro. efter et positivt kvartal i Europa trods en sen start på sæsonen, fremgår det af regnskabet.

Auriga-aktien er uændret i 166,50 kr. torsdag formiddag.

Eneste aktie i plus torsdag er Nordeas. Den svenske bank har været i fremgang lige siden regnskabet for andet kvartal i sidste uge, og dermed er torsdag den syvende børsdag i træk med fremgang. Nordea stiger med 0,2 pct. til 71,95 kr.

/ritzau/FINANS