Rekordjagten på Wall Street ser ud til at ville fortsætte

Der kan være udsigt til en let positiv indledning på den amerikanske aktiehandel torsdag, idet futures op til åbning peger mod marginale stigninger.

A street sign is seen near the New York Stock Exchange in New York on February 16, 2017. Wall Street stocks finished mixed Thursday as a five-day streak of record highs finally began to show signs of fatigue. / AFP PHOTO / Bryan R. Smith Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

En times tid inden markedsåbning på Wall Street ligger futures for de ledende amerikanske aktieindeks med plusser på omkring 0,1 pct. Det følger oven på en onsdag, hvor både S&P 500-indekset og Nasdaq-indekset sluttede med fald på 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset modsat gik frem med 0,1 pct.

På trods af den lille indeksstigning var det nok til at forlænge rækken af rekorder i det mere end 100 år gamle Dow Jones-indeks til ni i træk. Det er ikke set i de seneste 30 år.

Også selv om de andre aktieindeks i USA ikke kunne sætte rekorder onsdag, har også de haft en generelt opløftende periode på det seneste.

Nogle iagttagere vurderer, at det kan hænge sammen med indsættelsen af Donald Trump som amerikansk præsident, men den vurdering er Jonathan Glub, der er chefaktiestrateg hos RBC Capital Markets, ikke enig i.

- Det er tydeligt, at denne opadgående udvikling allerede var undervejs før Trump. Aktiekurserne steg ganske vist i dagene efter præsidentvalget, men set i et større billede kan trenden bedre forklares med en række andre forhold, siger Jonathan Glub ifølge Bloomberg News.

Han peger blandt andet på, at der er kommet 2,25 mio. nye job til i løbet af det seneste år, hvilket skubber lønningerne opad og viser tegn på en styrket amerikansk økonomi.

I relation til beskæftigelsen i USA er der torsdag inden markedsåbning desuden kommet tal for nytilmeldte ledige i sidste uge, som var lidt til den negative side. Det skyldes, at 244.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige, mens der blandt økonomerne var ventet 240.000 ifølge Bloomberg News.

Blandt de amerikanske selskaber kommer der torsdag til at være fokus på eksempelvis tøjkæden Gap, der præsenterer tal for 2016. Inden markedsåbning falder aktien i formarkedet med 1,9 pct. til 24,40 dollar.

Interesse kan der også fortsat være omkring Tesla, efter at elbilproducenten onsdag efter børslukning offentliggjorde sine tal for 2016. På trods af en stigning i eftermarkedet ser aktien ud til at gå en drøj torsdag i møde, da aktien i formarkedet daler med 2,1 pct. til 267,75 dollar.

/ritzau/FINANS