Rekordjagten fortsætter med beskedent plus

Med en let positiv åbning fortsætter det danske aktiemarked mandag morgen rekordjagten.

Læs mere
Fold sammen
Stigninger til blandt andet Lundbeck, der offentliggør halvårsregnskab på onsdag, og Danske Bank, som har fået sit kursmål hævet af et stort svensk børshus, trækker sammen med Vestas op i det samlede billede.

C20-indekset ligger efter knap 10 minutters handel 0,3 pct. højere i niveau 608,73 oven på en tilsvarende fremgang fredag, hvor aktierne blev sendt højere til trods for en lidt skuffende jobrapport fra USA.

- Selvom arbejdsmarkedsrapporten var lidt svag, steg aktiemarkederne alligevel, hvilket viser styrke. Det er det, som vi hæfter os ved, fortæller aktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger, der forudser, at den risikovillighed, der er i markedet for øjeblikket, vil fortsætte og understøtte aktiemarkederne.

Han forklarer, at selvom arbejdsmarkedsrapporten giver lidt tvivl om, hvornår Federal Reserve begynder at reducere de månedlige obligationsopkøb, regner Nordea i lighed med mange investorer fortsat med, at centralbanken vil indlede en nedtrapning i forbindelse med det planlagte rentemøde den 18. september.

Lundbeck, der er regnskabsaktuel midt på ugen, stiger 0,9 pct. til 123,10 kr. Medicinalaktien overgås i C20-regi kun af Danske Bank, der topper eliteindekset med en stigning på 1 pct. til 114,4 kr.

Den svenske storbank SEB Enskildas analytikere har løftet kursmålet for Danske Banks aktie til 126 kr. fra 113 kr. Anbefalingen er stadig ”køb” ifølge oplysninger fra Bloomberg News.

Vestas fortsætter også det gode kursridt med en stigning på 0,7 pct. til 122,8 kr. - det højeste niveau siden juli 2011.

Sidst på eftermiddagen rettes fokus mod USA og offentliggørelsen af ISM-indekset for den amerikanske servicesektor. Spørger man økonomerne, ventes aktiviteten i serviceerhvervene at være øget en smule i juli afspejlet i konsensus om en stigning i ISM-indekset til 53,1 i juli fra 52,2 i juni ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS