Rekord-Nordea til vurdering på børsen

Nordea stjæler de store overskrifter onsdag morgen, hvor banken har leveret et flot kvartalsregnskab for fjerde kvartal af 2012 og det højeste årsoverskud i dens historie.

Ifølge bankanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank er indtjeningen højere end forventet, og Nordeas nye klarere mål for kapital og afkast er også interessante, bemærker han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Nordeas nettoresultat nåede 842 mio. euro i kvartalet, hvilket var en fremgang fra 785 mio. euro i samme kvartal af 2011. Analytikerne havde kun ventet en lille stigning i resultatet til 789 mio. euro ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Samtidig fik Nordea et ordinært resultat, det vil sige overskud før skat, på 4,1 mia. euro. for hele 2012 Det er dermed rekord i bankens 12-årige historie.

Ifølge bankanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank er indtjeningen højere end forventet, og Nordeas nye klarere mål for kapital og afkast er også interessante, bemærker han. Nordea vil have en kernekapitalprocent - eksklusive hybrid kernekapital - på 13 pct. fra 1. januar 2015 mod et tidligere mål om 11 pct. Solvensprocenten skal samtidig være over 17 pct.

Generelt er der udsigt til relativt små udsving på aktiemarkederne onsdag, hvor aktiefutures ved 8-tiden peger på marginale fald. Det til trods for, at udviklingen på de amerikanske aktiemarkeder var ganske gunstig, efter at de europæiske børser lukkede tirsdag.

Ringkjøbing Landbobank har også været på banen med sit årsregnskab for 2012, og også her var der fremgang på mange poster. Bundlinjen viste et overskud på 328 mio. kr. mod 286 mio. kr. i 2011, og som konsekvens heraf øges udbyttet til 14 kr. per aktie fra 13 kr. per aktie sidste år, ligesom banken iværksætter et nyt aktietilbagekøbsprogram.

I 2013 venter Ringkjøbing Landbobank et basisresultat på mellem 350 og 425 mio. kr. - det kan sammenlignes med et basisresultat på 401 mio. kr. i 2012.

Senere onsdag vil fokus skifte til Coloplast, der skal på banen med regnskab for første kvartal af sit 2012/2013-regnskabsår. Her vil analytikerne især holde øge med væksten, som gerne skal være på 8,4 pct. på toplinjen ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt.

Samtidig skal driftsresultatet øges med hele 29 pct. til 897 mio. kr. for at leve op til markedets forventninger, når Coloplast-regnskabet lander omkring kl. 13. Investorerne brugte tirsdag til at lade op til regnskabet med en ny kursrekord til Coloplast, der lukkede i 292,60 kr.

G4S erkendte sent tirsdag, at selskabet endegyldigt har mistet chancen for at overtage en række serviceydelser for det britiske politi i de tre amter Bedfordshire, Cambridgeshire and Hertfordshire. Nyheden kom frem allerede tirsdag hos BBC, hvilket udløste et brat kursfald i G4S-aktien fra 24,40 til 23,45 kr. Aktien klatrede dog siden lidt op igen og lukkede i 24,10 kr. - et fald på 0,7 pct. mod mandag.

A.P. Møller - Mærsk har fået sænket sin anbefaling hos australske Macquarie til "neutral" fra "outperform", ligesom kursmålet er sænket til 45.000 kr. fra 50.000 kr. Nedgraderingen skyldes især, at Macquarie finder konglomeratets oliedivision, Maersk Oil, overvurderet. Australierne værdisætter den del af butikken til 15 mia. dollar mod tidligere 20 mia. dollar. Mærsk-aktierne havde en dårlig tirsdag og dykkede begge med omkring 1 pct., så B-aktien lukkede i 45.320 kr.

Vestas kan atter blive et fokuspunkt for investorerne, efter at dagbladet Børsen har bragt nye rygter om det potentielle samarbejde med Mitsubishi i spil. Ifølge avisen har forhandlingerne stået på i snart et år uden at give en endelig aftale, og især kulturforskelle skulle spille en rolle i det langstrakte forløb. Vestas var ligesom Mærsk-aktierne presset tirsdag og faldt 2,1 pct. til kurs 37,51.

Ud over regnskabet fra Coloplast er der også en række nøgletal at holde øje med for investorerne onsdag. Det gælder i første omgang BNP-tal fra Spanien, men senere vil også europæiske tillidsindikatorer og amerikanske job- og BNP-tal være i fokus inden aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank.