Regnskabsstøvregn på aktiemarkedet på gråvejrsdag

På en mut og grå dag, hvor det toneangivende aktieindeks var trykket over en bred kam, måtte investorerne forholde sig til en lind strøm af regnskaber fra mindre selskaber på børsen.

Læs mere
Fold sammen
Eneste tordenskrald i form af et regnskab fra en C20-virksomhed kom fra Topdanmark, hvis forsikringstekniske resultat ikke var en solstråle.

Samlet faldt det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,8 pct. til indeks 655,42 , da kun to ud af indeksets 20 medlemmer steg. Den glæde tilfaldt kun investorer i Tryg og Carlsberg.

TOPDANMARK TRÆNGT

Mens Topdanmarks resultater var bedre end ventet, og selskabet desuden leverede en lille opjustering, var det ikke der, markedet lagde sin fokus.

Forsikringsselskabet opjusterede sine forventninger til hele året, så man nu ser et nettooverskud på 1300 til 1400 mio. kr. mod tidligere 1250 til 1350 mio. kr. Det havde været mere, hvis ikke den store storm havde kostet Topdanmark 200 mio. kr.

I tredje kvartal havde Topdanmark et nettoresultat på 434 mio. kr. mod ventet 409 mio. kr. ifølge estimater indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt. Det var dog ikke uden hår i suppen.

- Resultatet af forsikringsdriften er svagere, end hvad både jeg og konsensus havde ventet. Det er blandt andet flere brandskader end tidligere, der trækker ned, og det er inden for Privat, at man ikke helt leverer det, som jeg havde regnet med, sagde Sydbanks Jacob Pedersen til Ritzau Finans oven på regnskabet.

Det forsikringstekniske resultat i Skade var i tredje kvartal på 246 mio. kr., hvor konsensus var et resultat på 294 mio. kr.

Aktien faldet en kort overgang til 139 kr. oven på regnskabet men lukkede dagen med et fald på 1,8 pct. til 146 kr.

DANSKE BANK EJ BELØNNET

Danske Bank faldt 1,1 pct. til 122,50 kr. på trods af, at banken ifølge flere medier lancerede yderligere omkostningsbesparelser i form af 250 afskedigelser. Sparerunden blev varslet i oktober, da banken kom med regnskab for de tre første kvartaler af 2013. Af regnskabet fremgik det, at omkostningerne skulle ned.

Samlet skal banken spare en milliard kroner - og det kommer nu til at betyde færre ansatte. Meddelelsen blev overbragt Danske Banks folk tirsdag morgen.

Ud over omkostningsreduktionerne fik Danske Bank et skulderklap fra analytikerverdenen tirsdag, da storbanken HSBC løftede sit kursmål til 130 kr. per aktie fra tidligere 115 kr. per aktie. Anbefalingen fastholdes på "neutral".

TDC fik også er kursmålsløft med på vejen, her fra schweiziske UBS. UBS hævede sit kursmål til 48 kr. på aktien fra tidligere 44 kr. Anbefalingen er fortsat "neutral". TDC faldt 0,6 pct. til 48,50 kr.

LIND STRØM AF REGNSKABER

Mens det var småt med nyheder fra de tunge selskaber bød den mere perifære del af fondsbørsen på en byge af tal.

Porebetonsproducenten H H øgede sin omsætning til 376,5 mio. kr. mod 349,9 i tredje kvartal af 2012, mens EBITDA-overskuddet blev hævet en smule til 41,8 mio. kr. mod 38,5 mio. kr. På bundlinjen lykkedes det at vende sidste års underskud på 55,1 mio. kr. til et plus på 5,8 mio. kr.

Regnskabet, der også bød på en opjustering af forventningerne til de frie pengestrømme, sendte aktien op med 13,4 pct. til 40,70 kr.

Ligeledes byggesektorrelateret kom Sanistål med regnskab. Selskabet, der leverer materiale til håndværkere, oplevede fortsat pres på toplinjen i tredje kvartal. Omkostningsfokus og markant lavere finansielle poster bevirkede dog, at nettoresultatet blev sendt op til 26,3 mio. kr. fra 11,7 mio. kr. år til år.

Forventningerne til helåret blev dæmpet en smule, men markedet nikkede alligevel godkendende til kvartalet og sendte aktien op med 2,5 pct. til 61,50 kr.

Også ejendomsselskabet Jeudan leverede et godkendt regnskab, der sendte aktien op med 2,1 pct. til 587 kr. Omsætningen i kvartalet faldt godt nok til 268 mio. kr. fra 285 mio. kr., men resultatet før skat blev øget til 189 mio. kr. fra 6 mio. kr. år til år.

- At vi kan holde en tilfredsstillende udlejningsprocent, holde vores omkostninger i ro og have et positivt cash-flow på årsbasis på næsten en halv milliard, det er det, der sikrer den langsigtede drift og den langsigtede robusthed. Kernevirksomheden er driften af ejendommene, og den udvikling, som den viser, er jeg meget godt tilfreds med, sagde direktør for Jeudan Per W. Hallgren til Ritzau Finans efter regnskabet.

BRØNDBY STEG TRODS UNDERSKUD

Aktierne i Brøndby steg med 2,0 pct. til 3,13 kr. efter et regnskab, der i den grad nød godt af frygteligt sammenligningstal. Omsætningen faldt til 33,0 mio. kr. og resultatet før skat var på 3,7 mio. kr. En ualmindelig stor forbedring fra samme periode sidste år, hvor Brøndby måtte æde et underskud på den post på hele 234,5 mio. kr. relateret til en stor nedskrivning på værdien af Brøndby Stadion.

Trægrossisten DLH fastholdt sine forventninger til hele året efter et regnskab, der viste et omsætningsfald år til år til 524 mio. kr. fra 568 mio. kr. og en bedring af underskuddet før skat til 26 mio. kr. fra et underskud på 45 mio. kr.

- Markedssituationen i Europa er fortsat udfordrende, om end vi ser en gradvis bedring, der tyder på, at vi nærmer os et mere stabilt leje samtidig med, at vores Global Sales forretning fortsætter sin vækst, skrev DLH.

Aktien steg 4,9 pct. til 3,66 kr.