Regnskabssæsonen overrasker indtil videre positivt

De foreløbigt aflagte amerikanske regnskaber overrasker positivt. Det skriver Jyske Bank tirsdag i et notat efter godt fire uger af regnskabssæsonen.

Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med 353 af de 500 amerikanske S&P500-regnskaber aflagt viser tallene nemlig flere positive takter. Regnskaberne har vist sig i snit at være 4,4 pct. bedre på indtjeningsniveau og 1 pct. bedre på omsætningsniveau end forventet.

De allerede aflagte regnskaber kombineret med nye estimater for de resterende 147 regnskaber peger på et indtjeningsfald i årets andet kvartal på 1,3 pct. og et fald i omsætningen på 3,3 pct. Analytikerne forventede dog inden sæsonen, at begge poster ville falde med 4,5 pct.

Det er 74,4 pct. af de 353 aflagte regnskaber, der overgår forventningerne til indtjening, hvilket svarer til cirka samme niveau som de seneste fem år, der har ligget på 73 pct.

Tallene kommer som en positiv overraskelse, fremhæver Jyske Bank.

- Det foreløbige billede viser en marginal positiv overraskelse på både omsætning og indtjening, hvilket dog skal ses i forhold til, at barren var sat lavt forud for regnskabssæsonen, skriver Jyske Bank i notatet.

Det er især aktier i sundhedssektoren, der overgår forventningerne. Her viser tallene nemlig, at 97 pct. af selskaberne har overgået forventningerne, mens det til sammenligning er 48 pct. og 50 pct. inden for henholdsvis energiområdet og forsyningsselskaber.