Regnskabssæson startede med skuffelse fra aluminiumsgigant

Den amerikanske aluminiumsproducent Alcoa indledte uofficielt den amerikanske regnskabssæson for første kvartal onsdag aften.

Foto: WADE PAYNE.
Læs mere
Fold sammen

. Det var ikke munter læsning, trods et resultat som var lidt bedre end forventet, idet Alcoas omsætning var lidt lavere end ventet, mens udsigterne for resten af året også skuffede.

Alcoa fik et overskud i første kvartal på 14 cent per aktie, hvilket skal sammenlignes med et 16 cent tab et år tidligere. Eksklusive engangsudgifter til reduktion i aktiviteter i Brasilien og andre engangsposter, lå første kvartals resultatet på 28 cent per aktie, hvilket var 2 cent bedre end analytikernes estimat, som lød på 26 cent per aktie.

Omsætningen steg til 5,80 mia. dollar fra 5,50 mia. dollar i samme periode året før. Det var et godt stykke under analytikernes estimerede 5,90 mia. dollar.

Alcoa står midt i en stigende aluminium efterspørgsel fra fly- og bilindustrien, men alligevel sænkede koncernen prognosen for den globale efterspørgsel efter aluminium til en vækst på 6,5 pct. i 2015.

Ved rapporten for fjerde kvartal, som blev udgivet i januar, var selskabets forventning en vækst på 7 pct. i den globale efterspørgsel efter aluminium i år.

Regnskabet blev dårligt modtaget af investorerne, og aktien faldt 3,4 pct. i eftermarkedet.