Regnskabssæson har skuffet C20-investorer

Regnskabssæsonen er ved at være slut, og status for de danske C20-selskaber er ikke videre positivt.

NASDAQ OMX København Københavns Fondsbørs
Læs mere
Fold sammen

Generelt skuffer selskaberne sine investorer og kæmper for at komme tilbage på vækstsporet. Særligt indeksets industrivirksomheder har haft det svært, og samlet oplever den primære indtjening et fald før skat på op til 40 pct. mod samme kvartal sidste år.

Det skriver Børsen.

- Det har skinnet igennem, at selskaberne har haft udfordringer på en række fronter. Regnskaberne har skuffet i forhold til markedets forventninger, men også klaret sig dårligere i forhold til sidste år, siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i formuepleje, til Børsen.

Det samlede overblik viser dog også en voldsomt forskellig udvikling i C20-selskaberne. Mærsk, Carlsberg, FLSmidth og DSV har oplevet store udfordringer, mens selskaber som Novo Nordisk, Pandora og Vestas omvendt har klaret sig godt.

De cykliske selskaber er ifølge aktieanalysechef i Sydbank Bjørn Schwarz udfordrede på grund af den meget svingende verdensøkonomi, hvor konkurrenceintensiteten er tiltaget.

- Udviklingen gør, at flere virksomheder må tage hårdere fat, mens andre fortsætter med løbende tilpasning af forretningen. De er klar over, at de bliver nødt til at effektivisere og trimme yderligere. For der er intet, der tyder på, at 2016 bliver et nemmere år, siger Bjørn Schwarz til Børsen.