Regnskabsræs rammer aktiemarkedet

Der er nok at se til for de folk, der følger det danske aktiemarked onsdag: En bunke regnskaber er forud for børsåbning blevet offentliggjort, herunder fra C20-selskaberne William Demant, GN Store Nord og Jyske Bank.

Onsdagens positive overraskelse ser ud til at komme fra Jyske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Tirsdag satte eliteindekset C20 Cap sin 28. lukkerekord i år, da det voksede 0,9 pct. til 614,19, og onsdag vil meget afhænge af, hvordan de regnskabsaktuelle selskaber klarer sig. Også BNP-tal fra Tyskland og hele eurozonen kan rykke markedet. I Asien viser de store indeks blandede bevægelser, mens det britiske eliteindeks indikeres at stige 0,4 pct., når markedet åbner.

Umiddelbart er onsdagens positive overraskelse at finde hos Jyske Bank. Banken kom igennem andet kvartal væsentligt bedre end ventet med et nettooverskud på 520 mio. kr., hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans havde regnet med et overskud på 323 mio. kr. Det sker trods nedskrivninger på 385 mio. kr. i kvartalet - 120 mio. kr. mere end ventet. Nettorenteindtægterne endte på 1258 mio. kr. mod ventet 1128 mio. kr.

William Demant skuffer en anelse med sit regnskab, hvis man kigger på driften. Høreapparatproducenten kom igennem første halvår med et driftsresultat (EBIT) på 880 mio. kr., hvor analytikerne havde ventet et driftsoverskud på 899 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans. Det blev opnået på baggrund af en omsætning på 4541 mio. kr. mod ventet 4536 mio. kr. På bundlinjen lå William Demant en anelse bedre end ventet med et nettooverskud på 637 mio. kr. Her havde analytikerne regnet med et overskud på 628 mio. kr.

Aktien i William Demant endte tirsdag med en stigning på 1,8 pct. til 498,7 kr.

Et andet selskabet i samme genre, GN Store Nord, kom igennem andet kvartal en spids bedre end ventet med et nettooverskud på 174 mio. kr. og en samlet omsætning på 1695 mio. kr. Der var ventet et overskud på 168 mio. kr. og en omsætning på 1646 mio. kr. Selskabet vil i øvrigt iværksætte et nyt aktietilbagekøbsprogram på 300 mio. kr.

GN Store Nord-aktien sluttede tirsdagen uændret i 117 kr.

Produkttank- og tørlastrederiet D/S Norden afsluttede andet kvartal med en nettoomsætning på 523,6 mio. dollar - noget bedre end de ventede 484 mio. dollar. Men rederiet, vis aktie hoppede 2,5 pct. til 208,5 kr. tirsdag, formåede ikke at forvandle det til en lige så stærk bundlinje. Norden endte andet kvartal med et nettounderskud på 22,4 mio. dollar - 12,4 mio. dollar ringere end ventet.

Ikke-regnskabsaktuelle Carlsberg har fået hævet sin anbefaling af Credit Suisse, der nu anbefaler »outperform« mod tidligere »underperform«. Bryggeriet blev tirsdag løftet af positive røster fra japanske Nomura, og aktien steg 2,5 pct. til 582,5 kr.

Coloplast og Pandora, der tirsdag offentliggjorde regnskab, vil også trække lidt opmærksomhed til sig. Det ventes, at analytikerne skal justere deres regneark oven på regnskaberne, hvilket kan kaste nye kursmål og anbefalinger af sig. Det første har allerede været tilfældet for Coloplast, hvor to finanshuse har løftet kursmålene for aktien.

Senere onsdag følger regnskaber fra Genmab, Spar Nord, Grønlandsbanken, Lollands Bank, ALK-Abelló og Topotarget.