Regnskabsaktuelle selskaber dykker i positivt marked på Wall Street

Der er en overordnet god stemning på de amerikanske aktiebørser fredag ved handelsstart, hvor de regnskabsaktuelle selskaber som IBM, American Express og Schlumberger går mod den positive strøm.

AFP PHOTO / Bryan R. Smith Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Fra start stiger S&P 500 0,2 pct. til 2804,79. Nasdaq stiger med 0,3 pct. til 7319,26, og Dow Jones har indledt dagen stort set uændret i 26.014.

Markedsdeltagerne ser dermed ikke ud til at være alt for bekymrede for muligheden for en amerikansk regeringsnedlukning.

Politikerne i Repræsentanternes Hus vedtog torsdag et lovforslag til finansiering af regeringens aktiviteter frem til 16. februar og undgik dermed en nedlukning i weekenden, når den eksisterende bevilling udløber. Men forslaget skal stadig godkendes af Senatet, hvor usikkerheden om en vedtagelse er anderledes stor.

På selskabsfronten er der flere nyheder at handle på, da både IBM og American Express offentliggjorde regnskabstal efter børslukketid torsdag.

Den amerikanske it-gigant IBM havde en stigende kvartalsomsætning for første gang i seks år i fjerde kvartal, og både omsætningen og indtjeningen var en spids højere end ventet.

Omsætningsfremgangen kom ikke fra virksomhedernes fremtidssatsning på højmarginale aktiviteter, der omfatter cloud computing og kunstig intelligens. Aktien falder 2,6 pct. kort efter handelsstart.

Kreditkortfirmaet American Express slog analytikernes forventninger i sit regnskab for fjerde kvartal, men selskabets egne forventninger til 2018 viste sig at være skuffende.

For 2018 forventer selskabet et resultat i intervallet 6,90-7,30 dollar per aktie, og der er under de 7,38 dollar, som analytikerne havde ventet for resultatet i indeværende år ifølge Bloomberg News. Investorerne sender aktien ned med 4,5 pct.

Amerikanske Schlumberger, der er en af de største underleverandører til oliebranchen, var klar med regnskab for fjerde kvartal fredag før handelsstart, og det var bedre end ventet.

Overskuddet før særlige poster landede på 0,48 dollar per aktie. Analytikerne havde til sammenligning ventet et overskud på 0,44 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Alligevel falder aktien 1,5 pct. ved børsåbningen.