Regnskaber løfter stemningen på Wall Street

De amerikanske børser åbner højere, efter at en række store selskaber har været aktuelle med tal for andet kvartal.

Læs mere
Fold sammen
I front ligger online-auktionshuset Ebay, bilkoncernen Ford og telekoncernen AT&T. I den anden retning trækker fastfoodkæden McDonald's og pakkeleverandøren UPS.

Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks åbner 0,3 pct. højere i 8904. Det teknologitunge Nasdaq Composite-indeks åbner 0,3 pct. højere i 1932.

Ford, som er den eneste amerikanske bilkoncern, der takkede nej til økonomisk statsstøtte, har aflagt regnskab for andet kvartal. Ford fremviste i regnskabet et tab, som var mindre end ventet på 21 cent pr. aktie eksklusiv ekstraordinære poster, hvor analytikerne havde ventet et tab på 50 cent pr. aktie. Fords bundlinje er drevet af vundne markedsandel og omkostningsreduktioner. Koncernen hæfter sig ved, at den vil vinde yderligere markedsandele i 2009, og at det skal ske i alle regioner med lanceringerne af nye produkter. Koncernen er på vej til at nå de opstillede mål for 2009. Koncernchef beskriver forretningsmiljøet som ekstremt udfordrende. Ford åbner 6,4 pct. højere i 6,8 dollar.

Verdens største pakkeleverandør, UPS, offentliggjorde regnskabet for andet kvartal 2009 med en EPS indtjening, som var på linje med forventningerne, men også en svagere end ventet EPS indtjening for 3. kvartal. Samtlige poster oplevede solide tilbagegange i forhold til samme kvartal 2008. Den justerede indtjening pr. aktie (EPS) landede på 0,49 dollar, hvilket stemte overens med analytikernes prognose. UPS's indtjening og bundlinje har været ramt af den faldende virksomhedsefterspørgsel som følge af den globale økonomiske nedtur. For tredje kvartal venter UPS en EPS på 0,45 - 0,55 dollar, hvilket er under analytikernes estimat på 0,60 dollar. UPS åbner 2 pct. lavere i 51,3 dollar.

Den amerikanske fastfoodgigant McDonald's var også aktuel med tal for andet kvartal, hvor det blev til et fald i indtjeningen grundet valutaudsving, som påvirkede salget i den negative retning. Dog var den justeret EPS-indtjening, på linje med analytikernes estimat. For butikker, som har haft åbent et år (same store sales), steg salget 4,8 pct. Det amerikanske salg steg 3,5 pct., det europæiske 6,9 pct., mens det asiatiske steg 4,4 pct. Direktør Jim Skinner udtalte i forbindelse med regnskabet, at han forventer McDonald's overordnede salg i juli, vil være tilsvarende eller bedre end det juni måned. Aktien åbner 3,7 pct. lavere i 56,6 dollar.

Den største amerikanske telekoncern, AT&T, fremviste en indtjening i andet kvartal, som var bedre end analytikernes estimat eftersom forbrugerne har brugt flere penge på at tjekke deres e-mail og surfe på nettet via web-baserede mobiltelefoner. Aktien åbner 2,7 pct. højere i 25,5 dollar.

AT&T fik en omsætning, der var marginalt højere end analytikernes estimat. Indtjeningen pr. aktie eksklusiv visse poster endte på 0,59 dollar hvor analytikernes estimat lød på 0,51 dollar pr. aktie.

Apples iPhone og andre web-baserede produkter har været med til at lokke mio. af nye kunder til butikken, hvilket har hjulpet. I snit spenderer iPhone brugerne 60 pct. mere end de regulære mobiltelefonbrugere, meddelte AT&T i forbindelse med regnskabet.

Det amerikanske online auktionshus Ebay kom i fokus i onsdagens eftermarked med sit regnskab for andet kvartal, hvor både omsætningen og indtjeningen var bedre end ventet. Foruden auktionsaktiviteterne har Ebay sin online betalingsservice PayPal, samt telekommunikationsvirksomheden Skype. Forventningerne til det igangværende kvartal var stort set på linje med forventningerne. Aktien åbner 8,5 pct. højere i 21,1 dollar.

RB-Børsen