Regional Fed-chef anser det for logisk med snarligt renteløft

En stærk indenlandsk økonomi gør det logisk at starte med en gradvis renteforhøjelse "hellere snarere end siden". Det var meldingen fra chefen for den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, San Francisco-afdeling, John Williams, i en tale torsdag aften.

John Williams. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hvis vi venter, indtil vi ser det hvide i øjnene i inflationen, risikerer vi ikke bare at skulle træde hårdt på bremserne, men også at være tvunget til at sætte i bakgear for at rette op på skaderne. Og det ville skabe risici for en hård landing eller endda recession«, lød det fra John Williams.

San Francisco-chefen pegede samtidig på accelererende lønstigninger som et tegn på, at økonomiens tilstand er god, samt at arbejdsmarkedet har udviklet sig godt, og at inflationsmålet er inden for rækkevidde.

»Under disse omstændigheder giver det mening for Federal Reserve at gradvist ændre renten mod mere normale niveauer«, vurderede John Williams.

Udtalelserne har dog ikke haft den store indflydelse på rentemarkedet, hvor renten på den tiårige amerikanske statsobligation ligger på 1,54 pct. fredag morgen på markedet i Tokyo - det er samme niveau som da Wall Street slog dørene op for torsdagens handel.