Rederier: Tager USA-udmelding roligt - Danmarks Rederiforening

 

Der er ikke den store grund til at bekymre sig om den amerikanske lov om at scanne samtlige containere, der skal ind i landet. Det mener vicedirektør i Danmarks Rederiforening, Jan Fritz Hansen, om loven, der efter planen skal træde i kraft i 2012.

 

- Lad os nu se, hvor meget realitet, der er i det. Det er først og fremmest en ambition, de har. Det er ikke noget, de har teknologi til at kunne gøre i dag, og derfor tager vi det lidt med et gran salt, siger han til RB-Børsen og kommer med endnu et argument for, at rederierne indtil videre kan tage det roligt: Hvis det bliver for dyrt at sende varer rundt i verden, kommer det til at blive en kraftig bremse på økonomien.

 

- Det er klart, at hvis du får det scenarie, at alt skal scannes, men man ikke har kapaciteten til det, så bliver søfarten ramt. Men så er der også andre, der bliver ramt: Supermarkederne og kunderne i USA ikke mindst. Der vil de amerikanske forbrugere hurtigt opdage, at det meste at det, de køber, kommer i sådan en container. Jeg tror ikke, at verdens største økonomi har lyst til at dykke sin vækstprocent, pointerer Jan Fritz Hansen.

 

Samtidig ser han også processen omkring loven som en del af et indenrigspolitisk spil i USA, hvor det handler om at vise, hvem der er mest villig til at beskytte mod terror-angreb. Derfor kan det, ifølge Jan Fritz Hansen, ændre sig, når der kommer en ny præsident i 2008.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )