Rederi-aktierne forsætter op sammen med C20

C20-indekset er præget af en bred fremgang og er kommet solidt fra havn med en fremgang på 1,2 pct. til 286, hvor især rederiaktierne trækker for.

Læs mere
Fold sammen
Den generelle positive stemning bunder i en strøm af stærke regnskaber fra USA, hvor seneste var Intel, der natten til onsdag overraskede analytikerne i sit regnskab for andet kvartal.

- Det er en solid udvikling, der præger C20-indekset, hvor den generelle stemning hovedsageligt er drevet af solide amerikanske regnskaber og udviklingen på de internationale markeder. Intel leverede en drøm af et regnskab, der overraskede på alle poster, og viderebyggede dermed de positive takter fra de amerikanske kvartalsregnskaber. I C20 ser vi en stærk fremgang hos rederiaktierne, hvor både Mærsk og Norden nyder godt af solide sektorstigninger, udtaler funktionsleder Kim Sejdelin fra Jyske Bank til RB-Børsen.

D/S Norden åbner 3,7 pct. højere i kurs 181, og udbygger dermed tirsdagens stigning på 7,6 pct. Norden følger onsdag tendensen fra de asiatiske tørlastrederier, hvor der har været pæn fremgang onsdag morgen. Finanshuset Shenyin & Wanguo hævede sin anbefaling på China Cosco grundet forbedrede udsigter til efterspørgslen på jernmalm. Containerfragt og -tørlastgiganten handles omkring 6 pct. højere.

A. P. Møller Mærsk åbner 2,4 pct. højere i kurs 30.500, efter at Finanshuset Shenyin & Wanguo ligeledes hævede sin anbefaling på China Shipping Container Line.Danske Bank åbner uændret i kurs 88, mens Nordea åbner 2,2 pct. højere i 41,3. Der er nyt fra norske DnB Nor, efter at koncernens regionale direktør Werner Schilli i Litauen venter, at banken nedskriver 15 pct. af udlånsporteføljen i Litauen, hvilket skyldes den dybe recession med en kraftigt stigende arbejdsløshed. Det sagde han til Reuters.

De cykliske aktier DSV og FLSmidth følger den gode stemning og stiger i omegnen af 1-2 pct.

Carlsberg løftes 1,7 pct. til kurs 338,5. Den danske bryggerigigant fulgte tirsdag gode takter fra den russiske økonomi, og lukkede 4,2 pct. højere i kurs 333. Onsdag er det Anheuser-Busch Inbev's storaktionær Eugenie Patri Sebastien, der tiltrækker opmærksomhed efter at have frasolgt en aktiepost på 2 mio. aktier i en off-market handel.

NKT åbner 1,7 pct. højere i kurs 182. Investorerne afventer dagens regnskab fra den norske joint venture-partner Acergy, der sidder med en ejerandel på 49 pct. i NKT Flexibles. Det norsk/britiske olieserviceselskab ventes at præsentere regnskab for andet kvartal kl. 13.00.

SAS åbner 2,5 pct. højere i 2,43. Jyllands-Posten skriver onsdag, at tirsdagens halvårsregnskab fra Norwegian viser, at SAS er nødt til at tage den norske konkurrent alvorligt. Norwegian er gået mod strømmen af dårlige regnskaber og leverede et solidt overskud. SAS har tilsyneladende indset alvoren, og indledte tidligere på ugen et pr-offensiv overfor den norske konkurrent. Yderligere ser British Airways sig nødsaget til at skaffe frisk kapital for at dæmme op for de svindende likvide midler.

IC Companys åbner uændret i kurs 101. Den svenske "storebror" Hennes & Mauritz leverede skuffende salgstal for juni. Same-store sales faldt 5 pct., hvor analytikerne havde ventet et fald på 2 pct., mens det samlede salg steg 4 pct.

RB-Børsen