Råvarer: Lille olieprisstigning efter lageropgørelse

På råvaremarkedet fokuserer investorerne onsdag morgen på de amerikanske olielagre, mens en vending i risikobilledet spiller ind på guldprisen.

Arkivfoto. På råvaremarkedet fokuserer investorerne onsdag morgen på de amerikanske olielagre, mens en vending i risikobilledet spiller ind på guldprisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ESSAM AL-SUDANI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På råvaremarkedet fokuserer investorerne onsdag morgen på de amerikanske olielagre, mens en vending i risikobilledet spiller ind på guldprisen.

Tirsdag aftens lagerrapport fra American Petroleum Institute viste et fald i råolielagrene på 5,8 mio. tønder i sidste uge, hvor analytikerne havde ventet et fald på 1,9 mio. tønder.

Til gengæld steg lagrene af benzin 0,5 mio. tønder, hvor der var ventet et fald på 1,0 mio. tønder, mens lagrene af destillater faldt 0,5 mio. tønder mod et ventet fald på 0,8 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 51,85 dollar mod 51,65 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles onsdag morgen i 46,30 dollar mod 45,95 dollar tirsdag eftermiddag.

Guldmarkedet er påvirket af investorernes let stigende lyst til risiko samt af en lille stigning i de amerikanske renter og en tilsvarende lille styrkelse af dollar.

Onsdag morgen koster en ounce guld 1313 dollar mod 1316 dollar per ounce tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller falder prisen på et ton kobber onsdag morgen til 6812 dollar fra 6776 dollar tirsdag eftermiddag.