Rabataktier får fransk energikæmpe til at ramme bunden på børsen

En kommende kapitalrejsning til rabatpris koster på børsen for Électricité de France, EDF, der onsdag rammer sit laveste niveau nogensinde i sine 11 år som noteret aktie.

Arkivfoto. En kommende kapitalrejsning til rabatpris koster på børsen for Électricité de France, EDF, der onsdag rammer sit laveste niveau nogensinde i sine 11 år som noteret aktie. Fold sammen
Læs mere
Foto: BENOIT TESSIER

EDF, som er fem sjettedele ejet af den franske stat, har brug for 4 mia. euro i ny kapital og sælger derfor nye aktier til 6,35 euro stykker. Til sammenligning kostede en EDF-aktie 8,60 euro tirsdag ved lukketid.

Pengene skal bruges til at finansiere planerne om at bygge et nyt atomkraftværk i Sydengland, Hinkley Point C, og til at styrke balancen.

Den franske stat har selv tænkt sig at forsvare sin ejerandel delvist ved at købe tre fjerdedel af aktierne. Men retten til at købe de sidste rettigheder er også blev solgt med rabat - de er gået til institutionelle investorer for 0,40 euro stykke mod en teoretisk værdi på 0,675 euro stykket, skriver Bloomberg News.

Efterfølgende er EDF-aktien faldet drastisk, og ved 12.30-tiden ligger den i en kurs på 7,99 euro, eller 7,1 pct. lavere end tirsdag.