Råvarer: USA vil stoppe allieredes import af iransk olie

Prisen på den amerikanske WTI-olie stiger på grund af det øgede pres, som USA lægger på sine allierede mod køb af iransk olie. Prisen på den europæiske referenceolie, Brent, stiger også.

Prisen på den amerikanske WTI-olie stiger på grund af det øgede pres, som USA lægger på sine allierede mod køb af iransk olie. Prisen på den europæiske referenceolie, Brent, stiger også. Fold sammen
Læs mere
Foto: Yuri Gripas

USA har beordret sine allierede inklusiv Kina og Indien til at stoppe al olieimport fra Iran fra november. Det er usandsynligt, at der vil blive gjort undtagelser, mener en amerikansk embedsmand.

Den amerikanske embedsmand der mod et løfte om anonymitet siger til Reuters, at en amerikansk delegation vil komme til Mellemøsten næste uge for at presse olieproducenterne ved Den arabiske Golf til fortsat at udbyde olie, når Iran fra den 4. november bliver udelukket fra markedet.

»Vi vil isolere Irans finansielle støtte og forsøge at fremhæve omfanget af Irans skadelige opførsel på tværs af regionen,« siger embedsmanden til Reuters.

Ifølge embedsmanden har Trump-administrationen udmeldt, at der ikke vil blive gjort undtagelser. Embedsmanden tilføjer dog, at han ikke vil udelukke muligheden for undtagelser.

USA har endnu ikke ført forhandlinger med Kina og Indien, som er blandt de største importører af iransk olie.

Iran har forhandlet med kinesiske oliekøbere for at bede dem fastholde deres import af iransk olie, men uden nogen garanti fra Kina, fortæller en nærtstående kilde til Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 76,59 dollar mod 74,69 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,84 dollar mod 68,58 dollar tirsdag eftermiddag.

Onsdag morgen koster en ounce guld 1255,67 dollar mod 1259,6 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 6701,50 dollar mod 6708 dollar tirsdag eftermiddag.