Råvarer: Olieprisfald efter høje lagre og stor produktion

På råvaremarkedet fokuserer investorerne onsdag morgen på stigende amerikanske olielagre, mens et rentefald og en svag dollar spiller ind på guldprisen.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På råvaremarkedet fokuserer investorerne onsdag morgen på stigende amerikanske olielagre, mens et rentefald og en svag dollar spiller ind på guldprisen.

Tirsdag aftens lagerrapport fra American Petroleum Institute viste en overraskende stigning i råolielagrene på 1,8 mio. tønder i sidste uge, hvor analytikerne havde ventet et fald på 3,0 mio. tønder.

Dertil kommer oplysninger om, at Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) nu producerer 33 mio. tønder per dag, hvilket er det højeste produktionsniveau i år. Det er på trods af kartellets løfte om at begrænse produktionen i samarbejde med blandt andet Rusland med 1,8 mio. tønder dagligt mellem januar i år og marts 2018.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 51,30 dollar mod 52,20 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles onsdag morgen i 48,65 dollar mod 49,70 dollar tirsdag eftermiddag.

På guldmarkedet er det fortsat de amerikanske renter og dollarkursen, der indikerer retningen for priserne.

Onsdag morgen koster en ounce guld 1267 dollar mod 1273 dollar per ounce tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller falder prisen på et ton kobber onsdag morgen til 6329 dollar fra 6367 dollar tirsdag eftermiddag.