Råvarer: Olieprisernes himmelflugt sat i bero

Olieprisstigningerne i den forløbne del af ugen er sat i bero, efter at investorerne har indspriset produktionsreduktioner fra USA og Nigeria samt noget af den canadiske produktion, der er berørt af naturbrande.

Olieprisstigningerne i den forløbne del af ugen er sat i bero, efter at investorerne har indspriset produktionsreduktioner fra USA og Nigeria samt noget af den canadiske produktion, der er berørt af naturbrande. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

»Markedet har set et stærkt momentum i de seneste par dage. Det har været en løbende reaktion på rimelig gode amerikanske lagertal bistået af en afbrydelse af leverancerne fra Nigerdeltaet. Det overordnede billede er stadig en bred sidelæns bevægelse omkring et interval mellem 43 og 47 dollar per tønde,« siger chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 47,70 dollar mod 47,45 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 46,15 dollar mod 46,20 dollar torsdag eftermiddag.

På guldmarkedet har investorerne vendt blikket mod de amerikanske økonomiske data og ikke mindst arbejdsløshedsdata efter sidste uges skuffende jobskabelse. Og torsdag viste antallet af nye ledige sig højere end ventet, hvilket er den forkerte vej i forhold til den amerikanske centralbanks forudsætninger for at stramme pengepolitikken.

»De flestes opfattelse er, at det vil være fornuftigt at vente på mere dokumentation for, at den generelle tendens for ledigheden stadig er nedadgående. Arbejdsløshedsdataene er endnu en lille brik i Federal Reserves puslespil og de opfordrer dem måske til at være lidt mere forsigtige med en renteforhøjelse,« vurderer Ric Spooner.

Fredag morgen koster en ounce guld 1267 dollar mod 1269 dollar torsdag eftermiddag.

Industrimetallerne afventer de økonomiske data fra USA som fredag vil give nye indikationer for det vigtige detailsalg.

Et ton kobber koster fredag morgen 4575 dollar mod 4576 dollar torsdag eftermiddag.