Råvarer: Oliepriserne stiger sammen med USA's domestiske forbrug

Oliepriserne stiger torsdag morgen, samtidig med at den domestiske efterspørgsel efter amerikansk olie stiger, hvilket ifølge Bloomberg News kan udløse en budkrig med ivrige købere fra Asien.

Oliepriserne stiger torsdag morgen, samtidig med at den domestiske efterspørgsel efter amerikansk olie stiger, hvilket ifølge Bloomberg News kan udløse en budkrig med ivrige købere fra Asien. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

. Oliepriserne stiger torsdag morgen, samtidig med at den indenlandske efterspørgsel efter amerikansk olie stiger, hvilket ifølge Bloomberg News kan udløse en budkrig med ivrige købere fra Asien.

Asiatiske olieraffinaderier i Kina, Taiwan og i Thailand har i de seneste måneder øget indkøbet af den amerikanske råolie, da olien har været relativt billigere end oliepriserne hos konkurrerende forhandlere på verdensplan.

Ifølge det singaporeanske industrikonsulenthus Energy Aspects vil de asiatiske forhandlere dog nu møde større konkurrence på grund af et opsving i den amerikanske efterspørgsel af egen olie.

Et større indtag hos de nationale anlæg vil være med til at begrænse antallet af olietønder, der kan eksporteres til de asiatiske lande.

»Der vil komme en tovtrækning mellem USA's indenlandske efterspørgsel og det internationale marked. Denne tovtrækning vil afgøre, hvor meget amerikansk olie der vil flyde til Asien i de kommende måneder,« siger Virendra Chauhan, der er analytiker i Energy Aspects, til Bloomberg News.

Eksporten af den amerikanske olie er steget stødt, efter at et 40-årigt forbud blev løftet i slutningen af 2015, og eksporten slog rekord i maj med 2,57 mio. tønder om dagen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 75,70 dollar mod 74,84 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 65,01 dollar mod 64,58 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for ædelmetaller opleves der et lille fald i guldprisen. Torsdag morgen koster en ounce guld 1296,75 dollar mod 1299,28 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber torsdag morgen 7276 dollar mod 7235 dollar onsdag eftermiddag.