Råvarer: Oliepriser svinger fortsat op til Doha-møde

Oliepriserne fortsætter den seneste tids udsving, der har været det gennemgående træk siden de olieproducerende lande startede diskussionen om en fastfrysning af produktionen.

Foto: SERGEI KARPUKHIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fastfrysningsaftalen, som er på dagsordenen på et møde i de olieproducerende lande både i og uden for Opec i Doha den 17. april, kan opnås uden iransk deltagelse forlyder det fra Kuwaits olieminister Nawal al-Fezaia.

- Oliemarkedet vil forblive meget volatilt op til mødet. Det er i den grad usikkert, om der kan indgås en aftale, siger analytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

Analytikerne ser samtidig frem til dagens offentliggørelse af de ugentlige lagerdata fra det amerikanske energiministerium. Lagrene ventes at være steget 2,9 mio. tønder i sidste uge i opgørelsen fra Energy Information Administration.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 38,60 dollar mod 37,60 dollar tirsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 36,90 dollar mod 35,65 dollar tirsdag eftermiddag.

På guldmarkedet er investorernes opmærksomhed rettet mod onsdag aftens referat af det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank.

Referatet kan give indikationer om den fremtidige renteudvikling og Federal Reserves syn på den globale indflydelse på rentedannelsen i USA.

Onsdag morgen koster en ounce 1229 dollar, hvilket er stort set uændret i forhold til tirsdag eftermiddag.

Blandt industrimetaller er der en let positiv effekt af gode kinesiske data. De samlede kinesiske PMI-data, som kombinerer fremstillingssektoren og serviceindustrien, bevægede sig over nulpunktet i marts i Caixin Media og Markit Economics' opgørelse onsdag morgen.

Det kombinerede PMI-indeks viser en aflæsning på 51,3 marts i forhold til februar måneds 49,4.

Onsdag morgen koster et ton kobber 4735 dollar fra 4716 dollar tirsdag eftermiddag.