Råvarer: Oliepriser svinger fortsat op til Doha-møde

Oliepriserne fortsætter den seneste tids udsving, der har været det gennemgående træk siden de olieproducerende lande startede diskussionen om en fastfrysning af produktionen.

Foto: SERGEI KARPUKHIN

Fastfrysningsaftalen, som er på dagsordenen på et møde i de olieproducerende lande både i og uden for Opec i Doha den 17. april, kan opnås uden iransk deltagelse forlyder det fra Kuwaits olieminister Nawal al-Fezaia.

- Oliemarkedet vil forblive meget volatilt op til mødet. Det er i den grad usikkert, om der kan indgås en aftale, siger analytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

Analytikerne ser samtidig frem til dagens offentliggørelse af de ugentlige lagerdata fra det amerikanske energiministerium. Lagrene ventes at være steget 2,9 mio. tønder i sidste uge i opgørelsen fra Energy Information Administration.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 38,60 dollar mod 37,60 dollar tirsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 36,90 dollar mod 35,65 dollar tirsdag eftermiddag.

På guldmarkedet er investorernes opmærksomhed rettet mod onsdag aftens referat af det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank.

Referatet kan give indikationer om den fremtidige renteudvikling og Federal Reserves syn på den globale indflydelse på rentedannelsen i USA.

Onsdag morgen koster en ounce 1229 dollar, hvilket er stort set uændret i forhold til tirsdag eftermiddag.

Blandt industrimetaller er der en let positiv effekt af gode kinesiske data. De samlede kinesiske PMI-data, som kombinerer fremstillingssektoren og serviceindustrien, bevægede sig over nulpunktet i marts i Caixin Media og Markit Economics' opgørelse onsdag morgen.

Det kombinerede PMI-indeks viser en aflæsning på 51,3 marts i forhold til februar måneds 49,4.

Onsdag morgen koster et ton kobber 4735 dollar fra 4716 dollar tirsdag eftermiddag.