Råvarer: Olieprisen holder fredagens høje niveau

Foto: LUCY NICHOLSON. Olieprisen holder fortsat det høje niveau.
Læs mere
Fold sammen

Der er kun ganske små udsving i oliepriserne mandag morgen, efter at den europæiske referenceolie, Brent, fredag sluttede i det højeste niveau siden 2015.

Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) forhandler om en exitstrategi fra den nuværende aftale om at holde udbuddet nede for at understøtte priserne på den sorte råvare, og markedet venter, Opec vil forlænge den nuværende produktionsaftale, der går ud på at skære den daglige produktion.

Den saudiarabiske prins Mohammad bin Salman har været med til at skabe optimisme i markedet, efter at han torsdag udtalte, at landet støtter en forlængelse af den nuværende produktionsaftale.

Ifølge Bloomberg News er potentialet for en stigning i udbuddet af olie fra USA dog med til at true forlængelsen af produktionsaftalen, og det får investorerne til at holde igen.

Der går mandag morgen 59,83 dollar for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, mens man fredag eftermiddag skulle betale 60,41 dollar.

Samtidig koster den amerikanske WTI-olie 53,90 dollar, hvilket er en styrkelse fra 53,39 dollar fredag eftermiddag.

Blandt ædelmetallerne stiger prisen på guld mandag morgen en smule til 1271,54 dollar per ounce fra 1270,37 dollar per ounce ved dansk lukketid fredag.