Råvarer: Olieprisen fortsætter op på faldende lagre

Olieprisen fortsætter de positive takter torsdag morgen, og det er blandt andet faldende olielagre i USA, som får investorerne til at købe op.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske olielagre faldt 4,99 mio. tønder i sidste uge, skriver Bloomberg News med henvisning til American Petroleum Institute.

Den europæiske referenceolie, Brent, stiger torsdag morgen til 68,13 dollar fra 67,50 dollar onsdag eftermiddag, mens den amerikanske WTI-olie samtidig ligger i 62,09 dollar mod 61,36 dollar onsdag eftermiddag.

Priserne er ifølge flere iagttagere nået et niveau, der får olieselskaberne til at øge produktionen og samtidig i tiltagende grad bore efter ny olie, hvilket kan presse priserne ned.

Ifølge Bloomberg News betyder en WTI-pris på 61-65 dollar, at antallet af borerigge vil stige markant på det amerikanske marked. Det viser en nylig undersøgelse fra den amerikanske centralbanks afdeling i Dallas.

»Vi kan måske snart se en ende på prisstigningerne, fordi de nuværende niveauer vil få flere amerikanske olieselskaber til at øge produktionen,« siger Will Yun, der er råvareanalytiker hos Hyundai Futures, til Bloomberg News.