Råvarer fortsætter op mens ædelmetaller afventer ECB

Oliepriserne fortsætter op torsdag morgen, hvor priserne ligger på det højeste niveau i næsten fem måneder.

Foto: LUCAS JACKSON. Oliepriserne fortsætter op torsdag morgen, hvor priserne ligger på det højeste niveau i næsten fem måneder. (REUTERS/Lucas Jackson/Files)
Læs mere
Fold sammen

Prisstigningen kommer, efter at gårsdagens produktionsdata fra USA viste et fald til det laveste niveau siden oktober 2014. Samtidig har Irak oplyst, at de store producenter planlægger er nyt møde for at blive enige om en fastfrysning af produktionen allerede i næste måned.

»Gårsdagens produktionsdata var temmelig positive for olieprisen. I betragtning af udviklingen og det momentum, som vi ser i olieprisen, især man tager Doha-fiaskoen i betragtning, kan 40 dollar per tønde i stigende grad ligne en meget stærk bund,« siger analytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

De amerikanske lagre af råolie eksklusive de strategiske lagre steg 2,08 mio. tønder i sidste uge i forhold til ugen før ifølge de officielle statistikker.

Markedet havde ventet en stigning på 2,0 mio. tønder ifølge Dow Jones Newswire.

Benzinlagrene faldt med 0,11 mio. tønder mod et forventet fald på 1,5 mio. tønder, og lagrene af destilleret olie faldt 3,55 mio. tønder mod de ventede uændrede lagerbeholdninger.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 45,85 dollar mod 44,05 dollar onsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 44,20 dollar mod 42,20 dollar onsdag eftermiddag.

Også industrimetallerne følger den positive udvikling i råvarepriserne. Et ton kobber koster torsdag morgen 4950 dollar mod 4910 dollar onsdag eftermiddag.

På guldmarkedet er fokus rettet ind mod dagens pengepolitiske møde i ECB. Beslutningerne på mødet kan få afgørende indflydelse på dollarkursudviklingen og dermed på afregningsvalutaen for en lang række råvarer ikke mindst guld.

»Investorerne vil fokusere på ECB og navnlig på, hvad Draghi har at sige. Det store opsving har været i sølvmarkedet på det seneste. Når sølv-udviklingen overstiger de øvrige metaller, er det typisk et godt tegn for hele ædelmetalkomplekset,« siger cheføkonom Jordan Eliseo fra Australian Bullion Co. i Sydney tl Bloomberg News.

Torsdag morgen koster en ounce guld 1248 dollar mod 1255 dollar onsdag eftermiddag.