Råvarer: Brentolie glider under 100 dollar

Olieprisfaldet er genoptaget onsdag morgen. Øgede lagre af benzin og destillater mere end opvejer et fald i råolielagrene i den private opgørelse fra American Petroleum Institute.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorerne afventer nu lagerdataene fra Department of Energy, der annonceres senere onsdag.

- Markedet forudser fortsat yderligere træk på lagrene, selvom vi har set en mindre reduktion i raffinaderiernes kapacitetsudnyttelse. Frygten fra Ukraine og Mellemøsten synes at være aftagende, så vi ser en reduktion i risikopræmien, siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

De amerikanske lagre af råolie faldt med 1,9 mio. tønder i den foregående uge, ifølge opgørelsen fra American Petroleum Institute, API, tirsdag aften.

Lagrene af benzin steg samtidig med 0,7 mio. tønder, mens lagrene af destillater steg 1,7 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 99,35 dollar per tønde mod 99,70 dollar tirsdag eftermiddag.

Den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 92,95 dollar mod 93,30 dollar per tønde tirsdag eftermiddag.

Guldprisen ligger stort set uændret onsdag morgen. Men underliggende har prisen været helt ned at vende i 12,48 dollar per troy ounce sent tirsdag aften.

Det lave niveau fik dog de fysiske guldinteresser til at blusse op, og prisen vendte tilbage til niveauet fra tidligere på dagen.

- Investorinteressen er fortsat svag, da dollarstyrkelsen fortsætter med at ramme guld. Prisen kan vise et rekyl på de lave niveauer, siger analytiker Xia Yingying fra Nanhua Futures Co i Hangzhou til Bloomberg News.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1256 dollar mod 1255 dollar tirsdag eftermiddag.

Investorerne på markedet for industrimetaller ser frem mod kommende kinesiske data for inflation og producentpriser torsdag. Kina er verdens suverænt største forbruger af basismetaller som kobber og jern, og de seneste indikationer har ikke givet et ensartet billede af udviklingen i økonomien.

Et ton kobber koster 6850 dollar onsdag morgen mod 6945 dollar tirsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk