Putin vil fastfryse olieproduktion med OPEC-landene uden Iran

Olieprisen er faldet fra over 50 dollar per tønde Nordsøolie til omkring de 45 dollar på en uge.

»Set ud fra et økonomisk og et logisk synspunkt burde man finde en eller form for kompromis. Jeg er sikker på, at alle forstår det,« siger Putin. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og en fortsat presset oliepris får nu den russiske præsident Vladimir Putin til at sige, at han gerne se en aftale i stand med sammenslutningen af de olieeksporterende lande, Opec, om en fastfrysning af olieproduktionen.

Det skriver Bloomberg News.

»Set ud fra et økonomisk og et logisk synspunkt burde man finde en eller form for kompromis. Jeg er sikker på, at alle forstår det,« siger Putin.

OPEC og Rusland står for omkring halvdelen af verdens olieproduktion, og senere på måneden er Opec samlet til uformelle møder i forbindelse med det internationale energiforum, der finder sted i Algier 26. til 28. september.

I april i år brød forhandlingerne om at fastfryse olieproduktionen sammen i forbindelse med et olietopmøde i Qatars hovedstad, Doha. Det var blandt andet Iran, der var én af knasterne - men nu lyder det fra Putin, at iranerne efter ophøret af handelssanktioner skal have lov til at fortsætte med at hæve produktionen.

Den russiske præsident siger, at han vil arbejde for, at man kan lave en aftale, når han under G20-topmødet i næste uge mødes med den saudiske vicekronprins Mohammed bin Salman.

»Jeg håber på, at enhver producent er interesseret i at opretholde stabile og rimelige globale energipriser - og at man i sidste ende vil gøre det, der skal til,« siger Putin ifølge Bloomberg News.

Den russiske energiminister Alexander Novak forsøgte i foråret at få en aftale i stand med Opec-landene - men det stødte på grund i Doha, da Saudi-Arabien også ville have Iran med.

Rusland er afhængig af eksporten af olie og naturgas, da omkring 40 pct. af landets indtægter kommer herfra, skriver Bloomberg News.