Pusten gik af den amerikanske aktie-ballon

Efter en mere behersket stigningstakt på det amerikanske aktiemarked tirsdag, tabte de amerikanske aktier onsdag helt pusten. Bekymring over de kommende offentliggørelser af ledighedstal gjorde udslaget.

Foto: Scanpix
Investorerne fik onsdag en indikation af, hvordan det ser ud på arbejdsmarkedet, da Automatic Data Processing, som udsteder løncheks, onsdag oplyste, at der skåret 371.000 job væk i den private sektor i juli. Det er det laveste antal siden oktober, men flere end forventet af økonomerne.

Der kommer flere oplysninger om beskæftigelsessituationen, når tilgangen af nye ledige i sidste uge bliver offentliggjort torsdag, og når Labor Department fredag kommer med sin månedlige jobrapport. Det ventes, at ledigheden er steget fra 9,5 til 9,6 pct.

At Kraft Food, Procter & Gamble og fødevareforhandleren Whole Foods stillede sig op i den lange række af amerikanske selskaber, der har haft bedre indtjening i det forgangne kvartal end forventet, hjalp ikke på investorernes humør.

Dow Jones Industrials-indekset lukkede med et minus på 0,43 pct. Nasdaq og S&P 500 sluttede onsdagen henholdsvis 0,91 og 0,3 pct. lavere.