Pundet svækket af svage inflationstal

Det britiske pund er i modvind tirsdag eftermiddag, efter at tal midt på formiddagen viste noget mindre stigninger end ventet i forbrugerpriserne i Storbritannien i oktober.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: © Peter Nicholls / Reuters

Dermed lægges der yderligere til det pres, der i forvejen er - og længe har været - på pundet, efter at briterne i juni valgte at stemme sig ud af EU-samarbejdet efter mere end 40 års medlemskab.

Tirsdag eftermiddag koster et pund 1,2424 dollar mod 1,2453 dollar per pund ved dansk lukketid mandag. Samtidig skal der nu 0,8640 pund til at købe en euro mod 0,8610 pund per euro mandag ved 17-tiden.

Tirsdagens inflationstal viste en stigning i forbrugerpriserne på 0,1 pct. i oktober sammenlignet med september og 0,9 pct. sammenlignet med oktober sidste år.

Dermed er der fortsat temmelig langt op til Bank of Englands inflationsmål på 2 pct., og samtidig var stigningerne slet ikke så store, som økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet.

I det tunge kryds mellem euro og dollar bliver sidstnævnte igen styrket tirsdag, hvor særligt et par positive nøgletal ud på eftermiddagen spiller ind.

Det amerikanske detailsalg steg med 0,8 pct. i oktober sammenlignet med september mod økonomernes forventning om en fremgang på 0,6 pct. Samtidig overraskede Empire Manufacturing-indekset positivt ved at stige til 1,5 i november fra minus 6,8 måneden før. Økonomerne havde ventet en fremgang til minus 2,5.

En euro koster tirsdag eftermiddag 1,0726 dollar, mens der skulle 1,0737 dollar til sent mandag men 1,0816 dollar først på dagen tirsdag.