Pundet styrkes i håb om kendelse fra højesteret

Pundet er tirsdag middag styrket til sit højeste niveau i to måneder, idet valutahandlerne sætter deres lid til den britiske højesteret.

Arkivfoto. Pundet er tirsdag middag styrket til sit højeste niveau i to måneder, idet valutahandlerne sætter deres lid den britiske højesteret. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Retten er i gang med at se på, hvem der har ret til at trykke på aftrækkeren for Storbritanniens exit fra EU.

Englands landsret afgjorde 3. november, at den britiske regering er nødt til at få parlamentets godkendelse for at kunne iværksætte proceduren, der fører til udmeldelse af EU - populært kaldet brexit.

Det er den kendelse, som regeringen har appelleret til højesteret. Den britiske premierminister, Theresa May, har samtidig tidligere slået fast, at hendes regering vil indlede formelle forhandlinger om en skilsmisse med EU senest i marts 2017.

Falder sagen ud til parlamentets fordel, vil medlemmerne af parlamentet få medbestemmelse i processen omkring brexit. Det har gjort markedet mindre bekymret for et såkaldt hårdt brexit, hvilket blandt andet vil kunne omfatte, at Storbritannien mister adgangen til EU's indre marked.

- I betragtning af, at landsrettens beslutning 3. november lod til at være temmelig meget i parlamentets favør, går markedet ind til højesterets-appellen med en tro på, at regeringens chancer for at vinde er relativt lave, forklarer Jane Foley, der er seniorvalutastrateg i Rabobank, til Bloomberg News.

Ifølge hende hælder markedet derfor mest til, at et hårdt brexit kan undgås. Pundet styrkes som følge deraf - og det for sjette handelsdag i træk.

Tirsdag eftermiddag går der 1,2753 dollar per pund mod 1,2705 ved dansk børslukketid mandag. Samtidig skal der 0,8423 pund til at købe en euro mod 0,8441 ved dansk lukketid mandag.