Pundet presses af skuffende nøgletal

Pundet daler tirsdag middag til det laveste niveau over for dollar siden juni 2010, efter at Storbritanniens industriproduktion i november viste sig skuffende.

Engelske penge, britiske pund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Ifølge strateg Morten Hassing Povlsen fra Nordea er det dagens skuffende tal for industriproduktionen i kombination med en fortsat usikkerhed om Storbritanniens fremtidige skæbne i EU, som har lagt yderligere pres på pundet.

»Det er noget af et styrtdyk, som pundet har taget over de seneste uger, og nu har vi også fået dårlige industriproduktionstal i dag, så det er med til at presset pundet nedad«, siger Morten Hassing Povlsen til Ritzau Finans.

Klokken 13.15 koster et pund 1,4420 dollar. Til sammenligning kostede et pund ved dansk børslukketid mandag 1,4550 dollar.

Ifølge Morten Hassing Povlsen rykker en dato for afstemningen, om hvorvidt Storbritannien fortsat ønsker at være en del af EU, nærmere, og det skaber yderligere usikkerhed omkring pundet.

»Der foregår forhandlinger mellem Cameron (premierminister David Cameron , red.) og de andre EU-ledere, og måske kommer der allerede en aftale ved EU-topmødet i februar. Så det kan godt være, at vi snart kommer til at se en dato for en afstemning«, siger han.

Industriproduktionen i Storbritannien i november steg på årsbasis 0,9 pct. Til sammenligning var der ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 1,7 pct.