Pundet når svageste niveau i årtier mod dollar

Nedturen i kølvandet af brexit-afstemningen fortsætter for det britiske pund, der tirsdag eftermiddag er svækket til det laveste niveau over for dollaren i tre årtier, skriver Bloomberg News.

Foto: ANDY RAIN

Investorerne er bekymrede for den store usikkerhed, som følge af at et flertal af briterne i slutningen af juni stemte for at forlade Den Europæiske Union.

I løbet af tirsdagen indhentede pundet ganske kort en smule af tabet, da direktøren for Bank of England, Mark Carney, fremhævede flere værktøjer, der skal mindske konsekvenserne af, at Storbritannien træder ud af det europæiske samarbejde. Det varede dog ikke længe før, at pundet raslede ned igen.

- Der er en masse usikkerhed i sterlingmarkedet lige nu, siger Thu Lan Nquyen, valutastrateg i Commerzbank, til Bloomberg News.

Et svækket pund er ikke nødvendigvis dårligt nyt for Storbritannien. En svækket britisk valuta gør nemlig Storbritanniens varer billigere, når de skal eksporteres til eksempelvis Europa og USA. Det fortæller Sydbanks makroanalytiker Kim Blindbæk.

- I udgangspunktet kan Storbritannien faktisk glæde sig over, at det britiske pund bliver svækket. Det giver nemlig medvind til eksportvirksomhederne. Man kan dog frygte, at usikkerheden omkring kommende samhandelsaftaler vejer tungere og får virksomhederne til at se tiden an. Det vil tiden vise, skriver han i en kommentar.

Pund koster tirsdag eftermiddag 1,3069 dollar mod 1,3286 dollar mandag eftermiddag, mens euro koster 0,8534 pund mod 0,8372 pund mandag eftermiddag.