Pund svækkes igen og er oktobers store taber

Det britiske pund er atter i modvind mandag, hvilket synes at have været tendensen gennem det meste af oktober, hvor den britiske valuta for alvor har været ramt af frygten for konsekvenserne af, at briterne er på vej ud af EU.

Faktisk er pund den dårligst præsterende valuta blandt samtlige de omkring 150 valutaer, der er registreret hos Bloomberg News, når man kigger over hele oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Faktisk er pund den dårligst præsterende valuta blandt samtlige de omkring 150 valutaer, der er registreret hos Bloomberg News, når man kigger over hele oktober.

I løbet af årets tiende måned er pund svækket med 6,3 pct. over for dollar og 4 pct. over for euro.

Mandag eftermiddag koster et pund 1,2151 dollar mod 1,2185 dollar per pund sent fredag. Samtidig skal man betale 0,9004 pund for en euro - stort set samme niveau som fredag aften.

- Denne måned har udelukkende handlet om store brexit-bekymringer, der er kommet op til overfladen. Det er typisk for en valuta, der handler under stigende politisk usikkerhed, at være sårbar over for nyheder - enten gode eller dårlige - og det vil også fortsat være en faktor, indtil vi får mere klarhed, siger Viraj Patel, der er valutastrateg ING Groep i London, til Bloomberg News.

Næste store punkt på dagsordenen for handlere i pund er umiddelbart torsdagens rentemøde hos den britiske centralbank, Bank of England.

Her venter økonomerne dog ikke, at der vil blive foretaget ændringer i pengepolitikken - hverken i renten eller opkøbsprogrammet.

Ifølge estimater fra Bloomberg News ventes det således, at den ledende rente bliver fastholdt på rekordlave 0,25 pct., mens opkøbsprogrammet ventes at blive fastholdt på 435 mia. pund.