Pund styrkes efter gode arbejdsløshedstal

Det britiske pund styrkes onsdag til det højeste niveau over for dollar i fire uger i kølvandet på overraskende positive tal for arbejdsløsheden i Storbritannien.

Læs mere
Fold sammen

Arbejdsløsheden faldt i tredje kvartal til 5,4 pct. fra 5,5 pct. i andet kvartal, viser tal fra Office for National Statistics (ONS), og det styrkede øjeblikkeligt pund over både dollar og euro.

Onsdag middag koster et pund 1,5354 dollar, hvilket er en styrkelse på 0,7 pct., mens det koster 1,3448 euro, svarende til en styrkelse på 0,4 pct.

Tirsdag blev pund ellers stærkt svækket, da statistik viste, at kongedømmet i september røg tilbage i deflationssporet, idet forbrugerpriserne faldt med 0,1 pct. på både måneds- og årsbasis.

- Opmærksomheden er nu skiftet til arbejdsløshedstallene. Beskæftigelsen er et meget mere solidt barometer over indenlandsk inflation på lang sigt og er derved med til at gøre skaden fra tirsdagens inflationstal god igen, siger Neil Jones, der er hedgefund-chef hos Mizuho Bank, til Bloomberg News.

Uden for Storbritannien er der nyt fra det kinesiske valutamarked, hvor vinduet for handel med yuan er ved at blive udvidet. Det er Kinas seneste forsøg på at få Den Internationale Valutafond, IMF, til at tildele yuan officiel status som reservevaluta.