Pund får prygl mens yen stråler i solen

De internationale valutahandlere tager igen fat i pryglingen af britiske pund, der bliver sendt til tælling på markedet onsdag morgen.

De internationale valutahandlere tager igen fat i pryglingen af britiske pund, der bliver sendt til tælling på markedet onsdag morgen. Fold sammen
Læs mere

Efterveerne af forrige torsdags britiske folkeafstemning, der gav flertal for at droppe medlemskabet af Den Europæiske Union, er sat ind efter halvårsskiftet og den lange amerikanske weekend, og chokbølgerne på valutamarkedet er gået i selvsving mens de globale renter samtidig dykker til nye og uprøvede niveauer.

Det er investorernes flugt mod sikkerhed og afkast, der sender kapitalstrømmene væk fra Storbritannien og fra alt, hvad der kan være relateret til den frygtede afmatning i kølvandet af det britiske exit fra EU.

Så sent som tirsdag aften advarede den magtfulde topchef i Federal Reserve of New York, William Dudley, om, at Storbritanniens beslutning om at forlade EU kan udvikle sig til alvorlige problemer.

»Det er endnu for tidligt til, at vi kan overskue konsekvenserne,« sagde Dudley og fortsatte:

»Hvis det smitter de finansielle markeder, og hvis det fører til større spørgsmålstegn ved EU's stabilitet, kan konsekvenserne være betydelige.«

KAPITALFLUGT MOD YEN

Frygten øger kapitalstrømmen mod yen ganske betydeligt.

»Yen styrkelsen kommer i takt med at investorerne ser mindre grund til at købe dollar, da der ikke synes nogen ende i sigte for droppet i pund og i obligationsrenterne. Hvor meget det vil gå ud over den britiske økonomi er stadig uvist, men det er ikke positivt for pund. Sterling vil sandsynligvis falde mere,« vurderer chefstrateg Masashi Murata fra Brown Brothers Harriman & Co. i Tokyo over for Bloomberg News.

Pund sterling koster onsdag morgen 1,2870 dollar mod 1,3050 dollar tirsdag eftermiddag.

Det er på nær en kort periode ved årsskiftet 1984/85 det laveste niveau nogensinde for "Cable" - handler-slang for verdens ældste valutakryds, der fik betegnelsen efter etableringen af det første telegrafkabel over Atlanten, som satte valutahandlerne i såvel New York som London i stand til at handle pund mod dollar simultant.

Euro koster onsdag morgen 1,1050 dollar, 111,20 yen og 0,8665 pund mod 1,1105 dollar, 112,75 yen og 0,8510 pund tirsdag eftermiddag, men dollar koster 100,65 yen mod 101,55 yen tirsdag eftermiddag.