Pund får comeback efter medvind til EU-tilhængere

Det britiske pund bliver styrket markant mandag, efter at der er kommet fornyet tro på, at briterne stemmer ja til at blive i EU-samarbejdet ved folkeafstemningen torsdag i denne uge.

Arkivfoto: Britiske pund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Flere meningsmålinger i weekenden - fra blandt andet avisen Mail on Sunday - har indikeret et spinkelt forspring til blive-siden, hvilket er et modsat billede i forhold til sidste uge, hvor farvel-siden havde momentum i målingerne.

Et britisk farvel til EU - populært kalder brexit - kan ifølge iagttagere betyde en svækkelse af pund, men den frygt ser ud til at være forduftet en anelse i løbet af weekenden.

Man skal mandag betale 0,7755 pund for en euro, hvilket er en styrkelse af pund på omkring 1,5 pct. siden fredag eftermiddag, hvor man skulle hive 0,7872 pund op af lommen for at købe en euro.

Styrkelsen sker oven på en svækkelse i sidste uge, hvor meningsmålingerne viste det modsatte billede end i weekenden. Sidste mandag skulle man således betale knap 0,80 pund for en euro.

Mens der er interesse omkring britisk pund, bliver japansk yen svækket.

Valutaen, der bliver betragtet som en sikker havn at placere sine penge i, lider under, at der er forhøjet risikolyst på finansmarkederne. En euro koster 118,41 yen mod 117,32 yen fredag eftermiddag.