Prominent hedgefond-stjerne kritiserer bitcoin

Storinvestoren Ray Dalio, der er grundlægger af den amerikanske hedgefond Bridgewater, mener, at bitcoin befinder sig i en boble. Det er anden gang i denne måned, at bitcoin beskyldes for at være overvurderet.

Storinvestoren Ray Dalio, der er grundlægger af den amerikanske hedgefond Bridgewater, mener, at bitcoin befinder sig i en boble. Det er anden gang i denne måned, at bitcoin beskyldes for at være overvurderet. Fold sammen
Læs mere
Foto: RUBEN SPRICH

Det skriver Dagens Industri.

»Du kan ikke foretage mange transaktioner med den. Den er ikke nem at bruge. Den er ikke egnet til at beholde og skabe værdi. Bitcoin er en yderst spekulativ valuta. Bitcoin er en boble,« siger Ray Dalio til CNBC.

Ray Dalios udmeldinger kommer i kølvandet på Jamie Dimons fra JPMorgan og nobelprismodtageren Robert Shillers kritik af kryptovalutaen. Førstnævnte kalder endda bitcoin for direkte bedrageri.

Dog er det ikke alle, der er lige skeptiske over for bitcoin. Blandt andet har den kendte computerprogrammør og forretningsmand John McAfee forsvaret den digitale valuta.

»Du kalder bitcoin for bedrageri. Jeg handler med bitcoin, der koster 1000 dollar at skabe. Hvad koster det at fremstille en amerikansk dollar? Hvilken af disse er egentligt bedrageri,« siger John McAfee i programmet Fast Money.

/ritzau/FINANS