Professionel sortseer dømmer Vestas ude

Berømt spekulant anbefaler at "shorte" i Vestas - altså satse på, at aktien falder.

Jim Chanos fra Kynikos Associates har ikke meget tillid til Vestas-aktien. Fold sammen
Læs mere
Foto: JESSICA RINALDI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske vindmølleaktie Vestas er overvurderet, og det kan det være en god ide at sælge eller udøve "short-selling" i aktien. Det mener den berømte "short-seller" James S. Chanos, bedre kendt som Jim Chanos ifølge Reuters.

Jim Chanos er af den opfattelse, at aktier inden for alternativ energi generelt vil falde. Ifølge Jim Chanos vil hverken sol- eller vindenergi blive de universalmidler, som mange venter, og han tvivler på, at disse grønne teknologier vil kunne skabe de arbejdspladser, som politikerne håber.

Meldingen fra Chanos kom i forbindelse med en konference i New York, hvor han også nævnte First Solar blandt de aktier, det kan være en god ide at sælge eller udøve "short-selling" på.

Ifølge Wikipedia er Chanos præsident og grundlægger af Kynikos Associates, et New York-baseret investeringsselskab med fokus på netop "short-selling". "Short-selling" går ud på at spekulere i kursfald.

Chanos blev i starten af årtusindet berømt for at gå det nu forhenværende, men dengang meget store, energiselskab Enron efter i sømmene og derefter "shorte" aktien, da han vurderede, at der var noget galt med værdiansættelsen på Enrons aktie. Fra august 2000 til slutningen af 2001 faldt Enrons aktie fra 90 dollar til 1 dollar i takt med, at informationerne om det amerikanske energiselskabs økonomiske problemer rullede ud.