Private spiller på store aktieudsving

Mens de store investorer har holdt sig afventende i ro, har udsvingene i aktiekurserne fået day-tradere til at kaste sig over aktiemarkedet.

"Day-traderne er meget gode til at udnytte uroen på markedet, og vi har et nettosalg en dag som i dag (mandag, red.), hvor priserne stiger. Traderne har udnyttet det store udsalg i fredags, og så sælger de dyrt i dag," siger landechef for Nordnet Danmark, Max Gandrup, til Børsen.

De private investorer har handlet massivt i sidste uge og i går. Internetmægleren Nordnet har oplevet en markant stigning i aktiviteten de sidste par dage. I fredags blev der omsat for godt 662 mio. kroner, mens omsætningen en uge forinden lå på det halve. Også sidste uge blev der handlet massivt.

Men der hersker stor usikkerhed på markedet. Mens Nordnet oplever, at de private sælger, så oplever konkurrenten E-trade det modsatte. Der bliver købt i stor stil. I går lå internetmægleren blandt de fem mest nettokøbende mæglere.

Her oplyser direktør Bjørn Sibbern, at aktiviteten er langt højre end normalt. Samme melding kommer fra Jyske Bank, der særligt oplever interesse for de nicheprægede produkter.

Kilde: Børsen