Private investorer vil købe den svenske stats SAS-aktier

Der er købere til den svenske stats aktiepost i SAS. Et investeringskonsortium har set sig lun på aktieposten på 17 pct. - men finansieringen er ikke på på plads, og processen forsinkes hele tiden, skriver den svenske avis Affärsvärlden.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Ifølge avisens oplysninger forsøger Nordea at finde nye langsigtede ejere til at overtage posten. Og investeringskonsortiet, der nu har stukket snuden frem, består af flere private investorer.

»Mindst to investorer er på, men de har brug for flere partnere for at få finansieringen på plads til at overtage hele aktieposten,« siger en kilde med indsigt i processen til avisen.

Processen har taget omkring en måned, men der er endnu ikke lykkedes at strikke en aftale sammen. Den svenske stat har tidligere sagt, at man ikke ser sig som langsigtede ejere af SAS.

»Der findes en bemyndigelse fra Riksdagen til at sælge SAS. Og jeg har været tydelig med, at staten ikke er en langsigtet ejer af SAS,« sagde erhvervsminister Mikael Damberg så sent som i februar til det svenske nyhedsbureau TT.

Den svenske regering vil ikke kommentere sagen over for Affärsvärlden.

»Der er ikke nyt. Staten er ingen langsigtet ejer, men salget skal ske på en ansvarsfuld måde under hensyntagen til selskabet og markedsforudsætningerne,« siger Daniel Ferreira, der er pressesekretær for erhvervsministeren, til avisen.