Prispresset i USA holder ved trods godt regnskab

Op til onsdagens regnskab fra Novo Nordisk var udmeldinger om prispresset på det vigtige amerikanske marked stærkt imødeset i markedet. Men analytikerne er ikke blevet meget klogere, og derfor har det været svært at spå om kursreaktionen.

»Novo melder, at gennemsnitspriserne efter rabatter vil være lavere i 2018 end i 2017. Det var sådan set også forventet af alle i markedet. Spørgsmålet er så, hvor store rabatter man giver, og hvilket prispres man vil have i 2018. Det fortæller regnskabet måske knapt så meget om« siger Søren Løntoft Hansen, senioraktieanalytiker i Sydbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Op til onsdagens regnskab fra Novo Nordisk var udmeldinger om prispresset på det vigtige amerikanske marked stærkt imødeset i markedet. Men analytikerne er ikke blevet meget klogere, og derfor har det været svært at spå om kursreaktionen.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, senioraktieanalytiker i Sydbank, efter at Novo Nordisk fra morgenstunden har fremlagt regnskab for årets andet kvartal. Heri fortæller medicinalselskabet blot, at der ventes lavere gennemsnitspriser i USA i 2018 sammenlignet med i år.

»Jeg er ikke blevet meget klogere på prisudviklingen i USA,« siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

»Novo melder, at gennemsnitspriserne efter rabatter vil være lavere i 2018 end i 2017. Det var sådan set også forventet af alle i markedet. Spørgsmålet er så, hvor store rabatter man giver, og hvilket prispres man vil have i 2018. Det fortæller regnskabet måske knapt så meget om«, fortsætter han.

Og det skaber mere usikkerhed på længere sigt.

»Så ja, prispresset fortsætter. Det bekræfter Novo, men de sætter ikke procenter på, som de måske har gjort tidligere. Det gør selvfølgelig, at der er lidt mere usikkerhed om det her i 2018,« siger Søren Løntoft Hansen, der har en købsanbefaling af Novo.

Han tilføjer, at medicinalselskabet i forbindelse med regnskabet har fastholdt de langsigtede finansielle målsætninger, og at det på en eller anden måde er et positivt tegn, fordi hvis prispresset var forværret, så ville Novo nok have nedjusteret de langsigtede finansielle målsætninger, der i øjeblikket lyder på en vækst i resultatet af primært drift på 5 pct.

På resultatsiden kunne Novo fremvise resultater, der målt på både top- og bundlinjen var bedre end ventet af analytikerkorpset ifølge Ritzau Estimates.

»Det er et rigtig godt og solidt regnskab med en god udvikling i nogle af de midler, der skal drive væksten i de kommende år. Jeg bider blandt andet mærke i, at Tresiba klart overgår forventningerne med en god salgsperformance,« siger Søren Løntoft Hansen.

Onsdag morgen stiger Novo-aktien med 2,4 pct. til 268,20 kr.