Prisen på guld stiger mens oliepriserne er stabile

Efter tegn på en fornyet interesse for guld er prisen steget til nær det højeste niveau siden 18. juni.

Guldprisen er nu steget til 1378,20 dollar pr. ounce fra 1366,5 pr. ounce ved dansk børslukketid fredag svarende til en stigning på 0,85 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS

Det skriver Bloomberg News.

Globalt set har køb af guldbarer og mønter nået det højeste niveau siden 2008, ifølge en undersøgelse fra World Gold Council. Samtidig er investorernes bud på, at guldprisen vil dykke, faldet, ifølge tal fra den amerikanske Commodity Futures Trading Commission.

»Tilliden til guld er positiv og støttes af data fra SPDR og CFTC. World Gold Councils data bekræfter hvad vi allerede ved: der er stadigvæk folk, der er interesseret i opkøb af guld,« udtaler Sun Yonggang fra Everbright Futures Co. til Bloomberg News.

Tal fra SPDR viste, at guldbeholdningen i verdens største børshandlede fond med sikkerhed i guld, SPDR Gold Trust, steg.

Guldprisen er nu steget til 1378,20 dollar pr. ounce fra 1366,5 pr. ounce ved dansk børslukketid fredag svarende til en stigning på 0,85 pct.

Olieprisen svinger omkring det højeste niveau i to uger, mens investorerne afventer situationen i Egypten.

Situationen i Egypten har skabt nervøsitet omkring landets olieeksport. Forsvarsministeren Abdelfatah al-Seesi udtaler at militæret ikke tillader landets ødelæggelse, efter en uge med vold som har efterladt hundredvis af dræbte. BP har nu sendt arbejdere tilbage til platforme i Den Mexicanske Golf efter en storm, som nu er stilnet af.

WTI-olien handles nu i 107,57 dollar pr. tønde efter et fald på 0,25 pct. fra 107,84 dollar pr. tønde, mens Brent-olieprisen er steget fra 110,12 dollar pr. tønde til 110,45 dollar, svarende til en stigning på 0,30 pct.

Prisen på kobber falder med 0,4 pct. til en pris på 7370 dollar pr. ton.