Presset Danisco lægger planerne frem

Topchef Tom Knutzen sætter en tidsfrist på for hvornår Danisco vil splitte virksomheden op i to selvstændige enheder. Opdateret 16.07

På dagens generalforsamling kom det frem, at Danisco-bestyrelsen aktivt arbejder på at splitte forretningen op i to enheder - en sukker-forretning og en ingrediens-forretning.

"Inden for 1-2 år vil det være optimalt at udvikle en selvstændig sukkerforretning eller give den et andet ejerskab," siger Tom Knutzen på dagens generalforsamling.

Formand Anders Knutsen siger, at bestyrelsen længe har arbejdet på at finde den bedste model for en opsplitning af virksomheden, men at man grundet de mange negative presse-skriverier har ønsket at melde ud nu. Det er mindretalsaktionæren Ole Steffensen, der bestyrer en del af overskuddet fra salget af Hatting Bageri, der har fået et punkt optaget på dagsordenen på dagens generalforsamling, der opfordrer Danisco-bestyrelsen til inden for et år at udforme detaljerede planer for en spaltning af virksomheden i to separate børsnoterede selskaber.

Anders Knutsen siger, at det ellers havde været bestyrelsens tanke at melde nærmere ud om planerne vedrørende en opsplitning i løbet af efteråret.