Powell aflyste aktiefesten: Det skal du holde øje med på aktiemarkedet i dag

De amerikanske aktier indledte onsdagen med stigninger på vej mod den femte lukkerekord siden forrige mandag. Standhaftige rentemeldinger fra Den Amerikanske Centralbanks formand endte dog i stedet med at tage toppen af indeksene.

Formand for Den Amerikanske Centralbank, Jerome Powell, understregede på et pressemøde onsdag, at banken ikke hælder mod hverken en renteforhøjelse eller sænkning, men i stedet fastholder sin nuværende kurs. Dermed fik præsident Donald Trump ikke sin vilje. Fold sammen
Læs mere
Foto: YURI GRIPAS/Ritzau Scanpix

Godmorgen.

Velkommen til en blandet dag på aktiemarkedet, hvor Asien generelt stadig holder helligdagslukket, men hvor der trods alt sker ting og sager.

Dagens store historie er, at Den Amerikanske Centralbank, populært kaldet Fed, fastholdt sin toneangivende rente på onsdagens rentemøde, og indledningsvist tolkede investorerne bankens fokus på en aftagende inflation som tegn i sol og måne på en snarlig rentesænkning. Det skød FEDs formand, Jerome Powell, dog ned på et efterfølgende pressemøde. Han fremhævede, at banken ser inflationen vende tilbage mod sit mål på 2,0 pct. om året, og samtidig slog han fast, at banken hverken hælder mod en renteforhøjelse eller en sænkning.

Og så vendte aktierne nedad, og renterne opad. Trods stærke regnskaber - især fra Apple.

Tre ting du skal vide, inden markederne åbner:

  1. Aktiemarkederne i Asien er fortsat præget af helligdaglukning. De japanske markeder er lukket for Golden Week, mens børserne på det kinesiske fastland er lukket for den flere dage lange fejring af 1. maj. De asiatiske aktiemarkeder er dermed fortsat præget af fraværet af både de japanske og de kinesiske aktører.
  2. Det brede S&P 500-indeks faldt 0,8 pct. Dow Jones-indeksets 30 aktier gik ned med 0,6 pct. Teknologitunge Nasdaq tabte også 0,6 pct. Kursfald på Wall Street onsdag blev desuden afløst af mindre stigninger i futuresmarkedet.  MSCIs bredeste indeks for aktiemarkederne i Asien/Stillehavet uden for Japan ligger så godt som uændret. Investorerne i Hongkong er dog tilbage, og Hang Seng-indekset blev sendt op med 0,6 pct. De store amerikanske aktiefutures ligger med små stigninger på 0,1-0,2 pct.
  3. Markedet har i det store hele overbevist sig selv om, at Feds næste bevægelse ville være en sænkning og det snart. Det vil næsten med sikkerhed ikke ske, sagde Jeffery Elswick, rentechef hos Frost Investment Advisors, til Bloomberg News.

Det kan rykke markedet i dag:

  • Maj byder traditionelt på søgning efter den næste katalysator, der er en åbenlys nødvendig betingelse for at give svar på det traditionelle spørgsmål, om det er tid til at sælge og holde sig væk, siger økonom Claudio Irigoyen fra Bank of America-Merrill Lynch. Dermed refereres til et velkendt markeds-ordsprog om »sell in May and stay away«, som tilskynder investorerne til at afvikle deres aktiebeholdninger i maj forud for den lunkne sommerferiehandel på den nordlige halvkugle.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Virksomheder i fokus:

  • Carlsberg overgik investorernes forventninger og kom med et solidt resultat i omsætningen for første kvartal. Omsætningen lød ifølge regnskabet på 13,9 mia. kr., hvilket er en fremgang på forventningerne hos flere analytikere, som lå på knap 13,5 mia. kr. Bryggerikoncernen kom ud af 2018 med et solidt resultat, der blandt skyldtes markant fremgang på de asiatiske markeder.
  • Medicovirksomheden Coloplast kommer med halvårsregnskab for regnskabsåret 2018/19.
  • Den tyske bilproducent Volkswagen kommer kl. 14.00 med regnskab for årets første kvartal. Koncernen har de seneste år været ramt økonomisk af både straffesager og store erstatningskrav i kølvandet på den store skandale om fup med dieselbiler.
  • Modeplatformen Zalando kommer med regnskab for årets første kvartal.

Markederne lige nu:

Asien
Hong Kongs Hang Seng: +0,6 pct.
Kinas Shanghai Composite - lukket
Japans Nikkei 225 - lukket
Sydkoreas Kospi: +0,5 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: -0,58 pct.
Tysklands DAX 30: -0,61 pct.
Storbritanniens FTSE 100: -0,36 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,04 pct.
Nasdaq: +0,08 pct.
Dow Jones Industrial Average: -0,01 pct.