Positivt opkald til europæiske telefonaktier

En større tysk telefonhandel markerer sig i mandagens europæiske aktiemarked ved af sende aktierne i hollandske Koninklijke KPN og Telefonica Deutschland til top i det fælles europæiske aktieindeks Stoxx 600.

Ifølge Bloomberg News har KPN opnået tilsagn fra sin mindretalsaktionær, America Movil, til salg af KPN's tyskle selskab til Telefonica. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALERIE KUYPERS

Ifølge Bloomberg News har KPN opnået tilsagn fra sin mindretalsaktionær, America Movil, til salg af KPN's tyskle selskab til Telefonica. Og reaktionen er kursstigninger på henholdsvis 3,1 pct. og 1,0 pct. til det hollandske og tyske selskab. Det ligeledes tyske teleselskab Freenet følger ligger i slipstrømmen med en kursstigning på 1,8 pct.

Men generelt er bevægelserne lettere nedtrykkende i Europa mandag middag med et fald Stoxx 600 på 0,3 pct. og dermed et brud på tre dagens stigning. CAC 40 indekset i Paris er faldet 0,6 pct., og i Frankfurt er DAX-indekset faldet 0,3 pct. I London er finansmarkederne lukket, og FTSE 100 er midlertidigt sat ud af spillet.

Mandagens tabere er finansaktierne, der på sektorplan falder 0,7 pct. med italienske banker, der lider under frygt for regeringskrise, i front. Banco Popolare Societa Cooperative falder 3,6 pct., Banca Popolare dell'Emilia Romagna falder 3,9 pct., og Unicredita falder 3,7 pct. I det danske eliteindeks smitter stemningen af med et fald til Nordea på 1,8 pct. til 68,75 kr. og et fald for Jyske Bank på 0,6 pct. til 263,10 kr. Danske Bank slipper med et kursfald på 0,2 pct. til 116,60 kr.

Bunden af indekset er også italiensk med et fald til tv-selskabet Mediaset på 5,2 pct.

Som et danske islæt ses FLSmidth-aktien i den positive side af Stoxx-indekset med en stigning på 1,6 pct. Aktien optræder stærkt svingende mandag efter en markant kursstigning på godt 9 pct. fredag som kvittering for offentliggørelse af en ambitiøs handlingsplan.