Positive vinde sender Dow over 16.000

Efter tre dage med negative fortegn vendte investorerne rundt på Wall Street torsdag.

Læs mere
Fold sammen

 Et sæt gode data fra arbejdsmarkedet satte skub i markedets optimisme, og flere meddelelser om aktietilbagekøb fastholdt den positive indstilling. Dow Jones-indekset krydsede igen 16.000 grænsen, men i modsætning til mandag, holdt stigningen dagen ud.

Dow Jones Industrial Average lukkede torsdag med en stigning på 0,7 pct. til 16.009,99. Dermed blev torsdag dagen, hvor indekset lukkede over 16.000 for første gang.

Det brede S&P 500-indekset sluttede med et plus på 0,8 pct. i 1795,85, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset blev dagens topscorer med en stigning på 1,2 pct. til 3969,16.

Fredag morgen handles futures på de amerikanske indeks i Asien med små udsving rundt om nulpunktet.

De positive vinde torsdag stammede fra de ugentlige tal for nytilmeldte ledige. Samlet stillede 323.000 personer sig op i arbejdsløshedskøen, hvilket var færre end ventet, idet et estimat indsamlet af Bloomberg News indikerede 335.000 nye ledige.

- Efter tre på hinanden følgende negative dage er det rimeligt at forvente et pusterum i det mindste i starten af ​​dagen. Der er også gode data fra arbejdsmarkedet, der indikerer en vis grad af forbedring, siger porteføljemanager Lawrence Creatura fra Federated Investors i New York til Bloomberg News.

Fra selskabsfronten var der meldinger om aktietilbagekøb fra blandt andre Union Pacific Corp og Johnson Controls. Union Pacific steg 1,4 pct. og Johnson Controls øgede 4,4 pct.

Green Mountain Coffee Roasters overraskede analytikerne med et stærkt regnskab. Nettoresultatet steg ikke mindre end 38 pct. i forhold til samme periode sidste år, og investorerne kvitterede med at sende aktien 14,1 pct. op.

Den amerikanske stat vil tage sidste skridt til at afhænde de resterende aktier i General Motors. Staten overtog bilfabrikanten under finanskrisen, da denne erklærede sig konkurs, og overtagelsen har vist sig at være ganske profitabel, idet den amerikanske stat allerede har solgt aktier af tre omgange. De resterende 31,1 mio. aktier bliver afhændet inden årsskiftet, og markedet tog fint imod meldingen, og sendte GM op med 1,1 pct.

Detailhandelskæden Sears Holdings meldte om stigende tab i tredje kvartal. Sears Holdings administrerende direktør, Edward Lampert, arbejder på at sælge flere af koncernens aktiver for at frembringe kapital efter et længerevarende omsætningsfald. Aktien faldt 2,9 pct.

/ritzau/FINANS