Positive tegn op til fredagens åbning

Det tegner til en positiv åbning af det danske aktiemarked i fredagens handel. Torsdag vendte det danske aktiemarked på en tallerken fra at være åbnet i positivt rekord-terræn til at lukke med fald over hele linjen. Fredag morgen ligger de respektive futures-indeks generelt i plus, og det kan gå hen og smitte af i København.

Foto: Christian Als. Klokken 9, samtidig med børsåbning, lander desuden opgørelsen over det danske detailsalg i juni, hvilket kan give et praj om forbrugsaktiviteten herhjemme.
Læs mere
Fold sammen

Futures-indeks på tværs af Europa med Paris, Frankfurt og London indikerer stigninger på op til 0,5 pct., når markederne åbnes. Regnskabssæsonen i Europa er - sideløbende med den amerikanske - dog ved at være i gang, hvilket kan påvirke markederne i løbet af dagen.

På den selskabsspecifikke front har den danske transportkæmpe DSV torsdag fået droppet købsanbefalingerne hos henholdsvis Danske Bank og Alm. Brand Markets, og fredag morgen har budt på et regnskab fra den schweiziske konkurrent Panalpina, som kunne fremvise større vækst end markedet på både sø- og luftfragt.

Den syvtakkede stjerne på Esplanaden i København - A. P. Møller - Mærsk - får fredag som vanligt nyt om udviklingen i raterne, når der offentliggøres tal fra det ugentlige SCFI-rateindeks. Efter store rateløft på den vigtige Asien-Europa-rute op til 1. juli, har indekset igen vist jævne fald de seneste tre uger.

Samtidig har den franske producent af allergitabletter, Stallergenes, givet et praj til danske ALK-Abelló om, at det våde forår og den våde forsommer har betydet meget lave pollenniveauer for både græs og birk, hvilket har kostet på både drift og bundlinje hos det franske selskab.

Chemometec har desuden holdt store flyttedag på bestyrelsesgangen i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling torsdag. Aktionærerne afsatte formand Stig Løkke Pedersen og næstformand Thomas Hartwig på foranledning af eksdirektør Martin Glensbjerg, der med 31 pct. af aktierne i selskabet orkestrerede kuppet.

Klokken 9, samtidig med børsåbning, lander desuden opgørelsen over det danske detailsalg i juni, hvilket kan give et praj om forbrugsaktiviteten herhjemme.

/ritzau/FINANS